Η βιολογική διατροφή σε πρώτο πλάνο

Το περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Spread the love


  • Δυναμικό παρόν και στην τουριστική έκθεση “World Tourism Expo”

Με 76 παραγωγικές επιχειρήσεις από τα νησιά μας που προσέφεραν τα εκλεκτά προϊόντα τους πλαισιώθηκαν τα περίπτερα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε δύο δράσεις εξωστρέφειας, που πραγματοποιήθηκαν αυτό το μήνα και συγκεκριμένα στην εξειδικευμένη έκθεση βιολογικών και φυσικών προϊόντων “2ο BIO FESTIVAL” (“TEXNOPOLIS” Δήμου Αθηναίων, Γκάζι) και στο section γαστρονομίας της έκθεσης “WORLD TOURISM EXPO” (εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου).

Το “2ο Bio Festival” ήταν ένα μικτό φεστιβάλ όπου αφενός πραγματοποιήθηκαν άμεσες λιανικές πωλήσεις προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό και αφετέρου φιλοξενήθηκαν προσκεκλημένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων delicatessen, fine food & healthy – eco διατροφής, καθώς και εκπρόσωποι εμπορικών αλυσίδων από όλη τη χώρα. Επιπλέον, αποτέλεσε το σημαντικότερο εμπορικό event στο οποίο έλαβαν μέρος παραγωγοί και εταιρείες με βιολογικά, φυσικά, μη βιομηχανοποιημένα και μη μεταλλαγμένα προϊόντα. Παράλληλα, σε ξεχωριστό θεματικό τομέα προβλήθηκαν τα vegan προϊόντα, τα οποία αποτελούν τη νέα τάση διατροφής, που κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές και τείνει να γίνει τρόπος ζωής.  

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μετά από πολλά αιτήματα επιχειρήσεων που παράγουν βιολογικά και φυσικά προϊόντα (κυρίως μικρών και με μικρή εξωστρέφεια, αλλά και μεγαλύτερων), συμμετείχε στο “2ο BIO FESTIVAL”, με τρεις μεγάλους χώρους συνολικού εμβαδού 72 τ.μ., στους οποίους φιλοξενήθηκαν δωρεάν τα αντίστοιχα προϊόντα, απ’ όλα τα νησιά των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Επιπλέον, με την επιμέλεια της executive chef από την Καλλονή, Τζένης Παλαιολόγου, πραγματοποιήθηκαν πολλές μαγειρικές επιδείξεις προς το παρευρισκόμενο κοινό, με προϊόντα αποκλειστικά από το Βόρειο Αιγαίο. Τα πιάτα που γεύθηκαν εντυπωσιασμένοι οι επισκέπτες των περιπτέρων ήταν σαλάτα ταμπουλέ με σιτάρι, μεσογειακή σαλάτα με σιτάρι, σαλάτα με ρεβίθια (Waldorf), εξωτικά ρεβίθια με ρύζι και curry, λημνιός αφκός με καραμελωμένα κρεμμύδια, φλωμάρια σε σάλτσα ντομάτας, με θυμάρι και μελίχλωρο τυρί, φλωμάρια με σάλτσα ντομάτας, baby σπανάκι, μυρωδικά και τυρί καλαθάκι.

Με την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου

Η έκθεση “WORLD TOURISM EXPO 2022” είναι μια τουριστική έκθεση, με εξειδίκευση στις σπουδαιότερες θεματικές μορφές τουρισμού της Ελλάδας. Ξεχωριστή ενότητα της “W.T.E.” αποτέλεσε η γαστρονομία, δεδομένου ότι η ελληνική κουζίνα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο διεθνές μαγειρικό στερέωμα, ενώ η ανάπτυξη του “γαστρονομικού τουρισμού” αποτελεί στοίχημα για πολλές περιοχές της χώρας. Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τον τουριστικό κλάδο, με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών προϊόντων στο τουριστικό προϊόν της χώρας. Ο οίνος, ο ζύθος, τα αποστάγματα και τα παραδοσιακά διατροφικά προϊόντα, είχαν το δικό τους αποκλειστικό χώρο, όπου οι συμμετέχοντες παραγωγοί παρουσίασαν τις μοναδικές δημιουργίες τους στο κοινό και στους επαγγελματίες της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συμμετείχε με ένα περίπτερο συνολικού εμβαδού 116 τ.μ., το οποίο διατέθηκε στους παραγωγούς όλων των νησιών που επιθυμούσαν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως ή διά εκπροσώπου τους στην έκθεση και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Το περίπτερο διαμορφώθηκε κατάλληλα για έκθεση ασυνόδευτων προϊόντων, για γευσιγνωστικές δοκιμές και κεράσματα προς τους επισκέπτες, καθώς και για ζωντανές μαγειρικές επιδείξεις από τους εθελοντές που στελέχωσαν το περίπτερο. Τα πιάτα που μετά το live cooking της μαγείρισσας από το Μεσότοπο Λέσβου, Δέσποινας Ζακύρη, γεύθηκαν με πολύ κολακευτικά σχόλια οι επισκέπτες του περιπτέρου ήταν χυλοπίτες Μεσοτόπου με σάλτσα ντομάτας, φλωμάρια, με παντζάρι και τυρί και αυγά καγιανά, με βότανα και λαδοτύρι.  

Το οργανωτικό πλαίσιο των δύο συμμετοχών είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Πανάγος Κουφέλος, ενώ το γενικό συντονισμό των αποστολών, είχε η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Άννη Ανδρεάδου, η οποία εκπροσώπησε και τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing και επιχειρησιακής έρευνας της Περιφέρειας, Πάνος Πίτσιος

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση