Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Σταθερή και μόνιμη εργασία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Μαζική ήταν η συμμετοχή των υπαλλήλων των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου στην χθεσινή απεργία, με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των εργαζομένων με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για πολλά χρόνια. Η συγκέντρωση έγινε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αλεξίου, «ήρθε η ώρα για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα μπορέσουν να τακτοποιηθούν οι συνάδελφοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους επί σειρά ετών, όπως έγινε και με τους υπαλλήλους του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”. Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στο νησί μας, και ιδιαίτερα μετά από την συνένωση των Δήμων το 2011, ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, το οποίο συνεχώς μεγαλώνει. Οι περισσότεροι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και υπ’ αυτή την έννοια πρέπει να μονιμοποιηθούν».

Η απεργιακή κινητοποίηση οργανώθηκε με αφορμή το γεγονός ότι στις 31 Μαΐου θα αποχωρήσουν όλοι οι υπάλληλοι που είχαν προσληφθεί από το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου απασχολούνται περισσότεροι από 50 συμβασιούχοι, οι οποίοι βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την διαχείριση των κρουσμάτων. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γ. Αλεξίου με το μέλος του Δ.Σ. και υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών, Κ. Δεσλή

Εκτός όμως από την συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, υπάρχουν δεκάδες υπάλληλοι που υπηρετούν 10, 12, ακόμη και 15 χρόνια στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι δομές. Παρ’ όλα αυτά, κάθε χρόνο βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας και δεν γνωρίζουν αν οι συμβάσεις τους θα ανανεωθούν ή όχι. Το ίδιο ισχύει και με τις καθαρίστριες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία, αλλά κάθε χρόνο, το καλοκαίρι, βρίσκονται άνεργες και αναμένουν την επόμενη προκήρυξη για να υποβάλλουν αιτήσεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων επανέλαβε και το πάγιο αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού στους δύο Δήμους του νησιού μας που συστάθηκαν μετά από την διάσπαση του ενιαίου Δήμου και προσπαθούν να καλύπτουν τα κενά με συμβάσεις για την Καθαριότητα, το Πράσινο, την Αυτεπιστασία, την Πολιτική Προστασία, κλπ..

Σε δηλώσεις του για την χθεσινή κινητοποίηση ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμιά ανανέωση συμβάσεων για τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν λόγω της πανδημίας, ενώ τάχθηκε και κατά της μοριοδότησής τους για μελλοντικούς διαγωνισμούς. Όπως τόνισε, «όσοι Δήμοι έχουν ανάγκη μόνιμου προσωπικού να το ζητήσουν από την κυβέρνηση, στα πλαίσια των νόμων που ισχύουν και των οικονομικών δυνατοτήτων».

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις