Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό των συνδημοτών μου»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Επιστολή με την οποία διευκρινίζει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να μην συμμετείχε, δίπλα στους κατοίκους των βορειόχωρων (που δεν θέλουν το νέο ΚΥΤ για την περιοχή τους), στην κινητοποίηση που έγινε κατά την άφιξη της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Ίλβας Γιόχανσον την περασμένη Δευτέρα στη Μυτιλήνη, απέστειλε στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Κουνέλλης, με αφορμή τη σάτιρά μας στο χθεσινό φύλλο.  

Αν και μας ξένισε η αντίδραση του κ. Κουνέλλη στη σάτιρα, καθώς ακριβώς πρόκειται για… σάτιρα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν γνωρίζει και ο ίδιος ως καθημερινός αναγνώστης  μας πως ειδικά εμείς από τα «ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ» έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στη στάση και στις θέσεις του δίπλα στους συγχωριανούς του, φαίνεται ωστόσο πως ο κ. Κουνέλλης παίρνει αφορμή από τη σάτιρα για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη στάση του. Και επ’ αυτού πλέον δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, ξεκαθαρίζοντας ότι ήταν, είναι και θα είναι με τους συγχωριανούς του. 

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κουνέλλη έχει ως ακολούθως: 

«Το τελευταίο διάστημα, κάποιοι, γνωστοί και μη, έχουν καπηλευτεί την αγανάκτηση των Δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Λουτροπόλεως Θερμής αλλά και των κατοίκων του νησιού εν γένει, για να πάρουν λίγα παραπάνω λεπτά δημοσιότητας. Είναι δικαίωμά τους όμως και δεν τους κατηγορώ γι’ αυτό. Δεν πρόκειται όμως να ανεχτώ την σπίλωση του ονόματός μου με σκόπιμους και υποκινούμενους υπαινιγμούς, μέσω δημοσιευμάτων, ότι τάχα δεν στέκομαι στο πλευρό των συνδημοτών μου. Προς ενημέρωση αυτών και των ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια ποιος είμαι, αναφέρω τα εξής:

Πολιτεύομαι στην συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα τα τελευταία 30 χρόνια και τα προβλήματα του κάθε Δημότη προσωπικά, τα γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα, προσπαθώντας να βρίσκω λύσεις σε αυτά. 

Σχετικά με την κατασκευή του νέου ΚΥΤ, από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε γνωστή η τοποθεσία για την κατασκευή του, στάθηκα στο πλευρό όλων των κατοίκων της περιοχής και του νησιού μας, που αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτή. Μάλιστα έχω ήδη υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδημάρχου και στον Δήμαρχο Μυτιλήνης. Μαζί με τους προέδρους των Κοινοτήτων, προσπαθήσαμε επανειλημμένα να έρθουμε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση σε μια τόσο άδικη και δυσανάλογη των δυνάμεων του νησιού απόφαση, όμως ποτέ μέχρι και σήμερα δεν τα καταφέραμε αν και η πρόθεσή μου αυτή έγινε γνωστή και ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Φεβρουαρίου 2021. 

Στις 28-02-2021 διοργανώθηκε μηχανοκίνητη διαμαρτυρία στην οποία ήμουν από τους πρώτους που έφτασα εκεί και ανέμενα για πάνω από μία ώρα και τους λοιπούς να φτάσουν για να ξεκινήσει.

Εκεί όταν ερωτήθηκα από τους παραβρισκόμενους δημοσιογράφους, δήλωσα, ότι θα παραμείνω σταθερός στις θέσεις μου για κάτι που πάει να γίνει χωρίς τη θέληση των Δημοτών μας και θα παλέψω μαζί τους υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του τόπου μας πέρα από κομματικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις. 

Τη δήλωσή μου αυτή, την επόμενη ημέρα, την έκανε γνωστή μόνο μερίδα των τοπικών Μ.Μ.Ε. Επειδή, δεν είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να «διαφημίσω τον εαυτό μου» μέσα από την αγανάκτηση των συνδημοτών μου, δεν αντέδρασα τότε, στην προσπάθεια παραπληροφόρησης που διαπίστωσα ότι επιδιώκεται. 

Σήμερα όμως, ήταν πλέον ξεκάθαρο ότι ορισμένοι εξακολουθούν να παίζουν με την πολιτική μου θέση και με την προσωπικότητά μου αναπαράγοντας ψευδείς ειδήσεις που ως σκοπό έχουν να πλήξουν εμένα αλλά και τον αγώνα που δίνω.

Προς ενημέρωση όλων λοιπόν, δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό των συνδημοτών μου για ό,τι χρειάζεται η περιοχή. Θα είμαι δίπλα σε κάθε διαμαρτυρία τους προς το συμφέρον της περιοχής μας και δεν θα κάνω πίσω σε καμία θέση που υποστηρίζω από την αρχή. Κι όχι μέσα από κοινωνικούς λογαριασμούς και προφίλ. Αλλά δια ζώσης. 

Προς όλους αυτούς λοιπόν, που αναρωτιέμαι αν ξέρουν και κατά πού πέφτει η περιοχή στην οποία σχεδιάζουν οι αρμόδιοι φορείς να κατασκευάσουν το νέο ΚΥΤ, προς όλους αυτούς που αναρωτιέμαι αν έχουν ακούσει την αγανάκτηση όλων αυτών των ανθρώπων τα τελευταία 6 χρόνια, έχω να απαντήσω πως για κακή τους τύχη ο Κουνέλλης δεν έγινε και δεν θα γίνει ποτέ λαγός».

Μυτιλήνη, 05/04/2021
Κώστας Κουνέλλης

 

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις