Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κορυφαία διάκριση για τον Παράσχο Μανιάτη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μια σπουδαία διάκριση που αναδεικνύει την επιστημονική αριστεία και επιβεβαιώνει την παγκόσμια εκτίμηση του έργου του, απονεμήθηκε πρόσφατα στον Έλληνα επιστήμονα και καθηγητή λεσβιακής καταγωγής, Παράσχο Μανιάτη, ο οποίος με το βραβείο που του απονεμήθηκε τιμά την γενέτειρά του, τη Μυτιλήνη, στην οποία έχει προσφέρει και μέσα από τις γνώσεις του στα οικονομικά, κυρίως όμως σαν μαέστρος και συνθέτης, καθώς η μουσική μετά τα οικονομικά είναι η δεύτερη αγάπη της ζωής του που έχει καθορίσει την πορεία του

Ο κ. Μανιάτης, είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου ερευνητή από τον περίφημο Αμερικανικό εκδοτικό οίκο John Wiley & Sons, Inc. Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στα πλαίσια των Διεθνών Ακαδημαϊκών βραβείων Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της αξιοσημείωτης συνεισφοράς του κ. Μανιάτη στην επιστημονική κοινότητα, μέσω των εμπνευσμένων δημοσιεύσεών του. Ως αρθρογράφος στα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» ο κ. Μανιάτης διακρίνεται συνεχώς για την ικανότητά του να αναδεικνύει προβλήματα και να εμπλουτίζει το κοινό με τις γνώσεις και τις απόψεις του στον επιστημονικό και κοινωνικό τομέα. Με θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση αυτής της υψηλής διάκρισης, του ευχόμαστε συνεχή επιτυχία και νέες εμπνευσμένες στιγμές στην επαγγελματική του πορεία, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει και να καινοτομεί στον θαυμαστό κόσμο της επιστήμης και της τέχνης.

Η σημαντική επιτυχία

Μια σημαντική διάκριση που φέρνει στο φως την επιστημονική αριστεία και επιβεβαιώνει την παγκόσμια αναγνώριση έχει επιτευχθεί από τον δικό μας Παράσχο Μανιάτη. Η συγκεκριμένη τιμή αποτελεί απόδειξη της μεγαλειώδους συνεισφοράς του κ. Μανιάτη στην επιστήμη, χάρη στις εμπνευσμένες δημοσιεύσεις του. Μιλώντας στην εφημερίδα μας για το έργο του και για την σπουδαία επιτυχία, ο κ. Μανιάτης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ζωή του ακαδημαϊκού και η πρόοδός του βασίζεται στο να δημοσιεύει επιστημονικά άρθρα και εισηγήσεις από τον κλάδο του και η διεθνής συγκυρία αναγκάζει τον συγγραφέα να κρίνεται βάσει της ποιότητας των περιοδικών, τα οποία καταγράφονται σε δύο βάσεις δεδομένων. Αυτό γίνεται παγκοσμίως. Η μια είναι η clarivate που θεωρείται η πιο δύσκολη και σημαντική και η scopus. Σε αυτές τις δύο αξιολογείται η αξία του επιστήμονα. Τα πανεπιστήμια πλέον αξιολογούνται βάσει των παραπομπών που γίνονται, δηλαδή ένας συγγραφέας γράφει κάτι και αναφέρει «Όπως ο Διονύσιος Σολωμός είπε». Το πανεπιστήμιο MIT στην Αμερική, ας πούμε, θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια γιατί το χρόνο έχουν γίνει παραπομπές σε γραφόμενα από τους καθηγητές 13 εκατομμύρια περίπου. Δηλαδή δεν ενδιαφέρει μόνο να είσαι καλός δάσκαλος αλλά και τα γραφόμενά σου να έχουν χρησιμοποιηθεί και από άλλους καθηγητές, ερευνητές. Αυτές οι βάσεις δεδομένων δείχνουν και την αξία ενός επιστήμονα. Οι πιο πολλοί ερευνητές, βασίζονται στα περιοδικά που ανήκουν σε αυτές τις δύο μεγάλες κατηγορίες. Υπάρχει στη βάση δεδομένων ένα νούμερο επιρροής που δείχνει πόσοι χρησιμοποίησαν ένα συγκεκριμένο άρθρο του περιοδικού. Το δικό μου το άρθρο που πριν από δύο εβδομάδες δημοσίευσα βρίσκεται σε ένα περιοδικό που λέγεται «Ανάπτυξη Αειφορίας» και έχει βαθμό επίδρασης 12,5 στην clarivate και 15,6 στην scopus. Και οι δύο αριθμοί θεωρούνται μεγάλοι παγκοσμίως. Και εξαιτίας αυτού του γεγονότος ο οίκος Wiley μου απένειμε αυτό το βραβείο του καλύτερου ερευνητή».

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img