Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Λογαριασμός για… εγκεφαλικό 2.300 ευρώ!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Λογαριασμός ύψους 2.300 ευρώ έχει φέρει στα πρόθυρα εγκεφαλικού τον συνταξιούχο υπάλληλο του νοσοκομείου, Βασίλη Αξαρλή, ο οποίος κατέγραψε αυτή την κατανάλωση στο διαμέρισμα που χρόνια τώρα διαμένει στις προσφυγικές κατοικίες της Χρυσομαλλούσας και ουδέποτε, ανατρέχοντας σε βάθος πενταετίας στους λογαριασμούς του, δεν είχε κάποια υπερβολική χρέωση.

Ο κ. Αξαρλής βρισκόταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης χθες όταν μας κάλεσε κρατώντας στα χέρια του το λογαριασμό της ΔΕΗ, δεδομένου πως ο ίδιος εκφράζει τη βεβαιότητα ότι έχει πέσει θύμα ρευματοκλοπής, δηλώνοντας ότι ενώ αυτό επισημάνθηκε από το ΔΕΔΔΗΕ και αλλάχτηκε το ρολόι του ο ίδιος δεν ενημερώθηκε και πρωτίστως δεν έγινε έλεγχος για να βρεθεί ποιος «τραβούσε» το ρεύμα παράνομα.  

Όπως εξηγεί ο ίδιος στα Νέα της Λέσβου «μέχρι τώρα δεν είχα υπερβολικές χρεώσεις, ενώ τα ρολόγια βρίσκονται στο υπόγειο της πολυκατοικίας και όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας δεν τα βλέπουμε συχνά. Όταν μου ήρθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ και έψαξα να δω τι γίνεται διαπίστωσα ότι ο ΔΕΔΔΗΕ είχε αλλάξει το ρολόι μου και είχε βάλει σχετική σημείωση ότι είχαν πειραχτεί οι ασφάλειες, αλλά την άφησαν πάνω στο ρολόι, ενώ κανονικά έπρεπε να τη στείλουν στο σπίτι μου για να τη δω.  Αποτέλεσμα ήταν να απουσιάσω από τη Λέσβο για ένα διάστημα καθώς αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα υγείας και ταυτόχρονα μία περιπέτεια που έχει συγγενής μας που νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη, δεν έλαβα γνώση για να επιληφθώ και να δω τι συμβαίνει. Όταν πήρα το λογαριασμό στα χέρια μου πήγα στο ΔΕΔΔΗΕ και από την πλευρά τους έδειξαν κατανόηση, αλλά μου είπαν ότι πρέπει να πληρώσω εγώ τα χρήματα και να στραφώ σ’ αυτόν που μου έκανε τη ρευματοκλοπή κάνοντάς του μήνυση. Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι ότι τα ρολόγια δεν είναι ευθύνη των ιδιοκτητών, το ρολόι είναι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ και όταν γίνεται κάποια ρευματοκλοπή αρμόδιοι να την επισημάνουν και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη είναι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ. Δεν μπορεί να κάνει τον ντετέκτιβ ο κάθε ιδιώτης. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν στην περίπτωση της δικής μας πολυκατοικίας τα ρολόγια βρίσκονται στο υπόγειο, που σημαίνει ότι δεν τα βλέπουμε και όταν έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ και επισημαίνει παραβίαση ρολογιού, δεν απευθύνεται να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη και εν προκειμένω εμάς, αλλά αφήνει σημείωμα πάνω στο ρολόι που ουδέποτε είδαμε. Ποιος θα κατέβαινε στο υπόγειο άλλωστε; Δεν είχαμε λόγο», ανέφερε ο κύριος Αξαρλής.

Πώς όμως οδηγήθηκε ο συγκεκριμένος πολίτης στο συμπέρασμα ότι έπεσε θύμα ρευματοκλοπής; Το γεγονός ότι πειράχτηκε η ασφάλεια του ρολογιού του, όπως ενημερώθηκε εκ των υστέρων από το ΔΕΔΔΗΕ, σε συνδυασμό με την προ καιρού επίσκεψη ιδιώτη ηλεκτρολόγου που έψαχνε τις συνδέσεις σε ένα συγκεκριμένο ρολόι διαμερίσματος της πολυκατοικίας, είναι τα δεδομένα που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα τον καταγγέλλοντα.  

Ένα γειτονικό ρολόι στο οποίο έχει γίνει διακοπή λόγω οφειλής, όπως γράφει επάνω με μαρκαδόρο

«Υπάρχει ένα ρολόι στην πολυκατοικία μας το οποίο το έκοψε σε κάποια στιγμή ο ΔΕΔΔΗΕ, καθώς χρωστούσαν το ρεύμα και το γράφει πάνω ότι έχει γίνει διακοπή λόγω οφειλής. Εκ των υστέρων αυτός ο ένοικος του διαμερίσματος έφερε έναν ηλεκτρολόγο ιδιωτικά, ο οποίος κάτι έκανε στο ρολόι. Δεν δώσαμε όμως σημασία, πού να φανταστούμε; Αυτό που εκτιμώ εγώ είναι ότι στην προσπάθειά τους κάτι να κάνουν στο δικό τους ρολόι έκαναν επέμβαση και στο δικό μας», μας είπε. 

Οι λογαριασμοί ΔΕΗ της οικογένειας Αξαρλή σε λογικά επίπεδα, όπως μας δείχνει τις χρεώσεις, πλην των 2.300 ευρώ που «τους ήρθε κεραμίδα»

Ο κ. Αξαρλής ζητά την παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, καθώς, όπως τονίζει, είναι άδικο να πληρώσει εκείνος σε 5 δόσεις, όπως του κάνουν διακανονισμό, το ποσό των 2.300 ευρώ.

Όπως μας λέει «είναι άδικο να μου καταλογίζουν αυτό το ποσό και να καλούμαι εγώ να πληρώσω και να αρχίσω ένα δικαστικό αγώνα για να αποδείξω το δίκιο μου στη δικαιοσύνη μετά από χρόνια. Είναι απαράδεκτο. Ο ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να διαθέτει δικούς του μηχανισμούς και για τον εντοπισμό της ρευματοκλοπής και για την προστασία των ρολογιών από τον κάθε επιτήδειο. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς τους ντετέκτιβ, δεν γνωρίζουμε αυτά τα θέματα για να ασχολούμαστε με τα ρολόγια». Τέλος, προειδοποίησε ακόμα και με απεργία πείνας έξω από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ αν δεν διερευνηθεί η υπόθεσή του σε βάθος.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img