Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Νέο διεθνές τουρνουά τένις στην Μυτιλήνη

Η Ρόδος και η Μυτιλήνη θα είναι οι δύο ελληνικές πόλεις που θα διοργανώσουν το Διεθνές Τουρνουά τένις I.T.F. International Tennis Federation JUNIORS K 18, Αγοριών και Κοριτσιών το  φθινόπωρο του 2017. Η από κοινού απόφαση της Ε.Φ.Ο.Α., του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου και του Δήμαρχου Σπύρου Γαληνού, ανάληψης διεθνών αγώνων, έχει να κάνει περισσότερο με την οικονομική τόνωση της πόλης μας και την διεθνή προβολή της, παρακάμπτοντας εμπόδια, όπως αυτό του προσφυγικού, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι μπορεί να αναλάβει η Μυτιλήνη αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου.

Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 7 μέρες από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα έρθουν 250 άτομα εκ των οποίων οι 100 θα είναι διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 15 έως 18 ετών από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στα γήπεδα τένις της Νεάπολης. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι αθλητές, συνοδοί, επισκέπτες, θα καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής τους, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή οικονομία του νησιού μας.

Τέλος, θα δοθεί η ευκαιρία στους νέους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να αγωνιστούν στην χώρα τους ενισχύοντας έτσι την ψυχολογία τους. Οι άνθρωποι του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου θεωρούν πως  με παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας θα είναι  έτοιμοι οργανωτικά και θα φανούν αντάξιοι του μεγάλου αθλητικού γεγονότος που καλούνται να διοργανώσουν μαζί με την Ρόδο.