Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Στο κάδρο της αντιπολίτευσης και η Δήμητρα!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Πυρά κατά του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, εξαπέλυσε χθες νωρίς το βράδυ ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης από τη Συμπαράταξη Πολιτών, Γιάννης Σπιλάνης, βάζοντας μάλιστα στο κάδρο και την σύζυγό του, Δήμητρα, την οποία θεωρεί ως ηθικό αυτουργό σημειώνοντας: «Ενορχηστρωτής της όλης προσπάθειας η Περιφερειακή σύζυγος που πρωτοστατεί και παρεμβαίνει με έδρα τη Χίο οργανώνοντας μεσαιωνικές φιέστες, εκδηλώσεις με δημοσιογράφους και influencers ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Και όλα αυτά από τον προϋπολογισμό της τουριστικής προβολής. Τώρα αν οι τουριστικοί επιχειρηματίες περιμένουν να διεισδύσουν στις αγορές εξωτερικού, μάλλον θα περιμένουν μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής. Αυτά δεν ενδιαφέρουν το περιφερειακό ζεύγος.

Και η περιφερειακή πλειοψηφία παρακολουθεί αμήχανη και προπάντων σιωπηρή τα όσα συμβαίνουν εκφράζοντας μόνο χαμηλόφωνες δυσαρέσκειες στο φιλικό τους περιβάλλον μην τυχόν και χάσουν την εύνοια του… μονάρχη», αναφέρει ο κ. Σπιλάνης, καταγγέλλοντας τη διανομή χρημάτων σε φίλους και συνεργάτες της Περιφερειακής Αρχής.

Όπως σημειώνει «οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου διαδέχονται η μία την άλλη και μοιάζουν όλες μεταξύ τους:  ο Περιφερειάρχης, με την ανοχή όλων όσων τον στηρίζουν, έδωσε και πάλι ρεσιτάλ αδιαφορίας για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, δείχνοντας αποκλειστικά το ενδιαφέρον του για τις πελατειακές παρεμβάσεις του που θα του επιτρέψουν να εκλεγεί για μια ακόμη θητεία».

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως αν και η παράταξή του έθεσε σε ερώτηση ζητήματα που αφορούν την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας, τη μη εφαρμογή της δυνατότητας για μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα νησιά που ενέκρινε η ΕΕ, για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε πολίτες και επιχειρήσεις σε μια περίοδο όπου τα εισιτήρια έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, την επέκτασή του στα καύσιμα σε όλα τα νησιά για την μείωση της ενεργειακής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την άνιση μεταχείριση της Σάμου σε σχέση με τις άλλες περιοχές που υπέστησαν φυσικές καταστροφές κλπ., η Περιφέρεια απάντησε κατά την συνεδρίαση ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Περιφερειάρχης, αφού δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από την Κυβέρνηση. 

«Τόση αυτοδιοικητική μαχητικότητα!!!», επισημαίνει ο κ. Σπιλάνης διαπιστώνοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει διάθεση να ασχοληθεί, όμως, και σε ό,τι αφορά τα θέματα αρμοδιότητάς του, όπως ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ αλλά και η εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή «ήταν ωσεί παρών χωρίς να παρεμβαίνει στη συζήτηση που εξελίχθηκε σε μια διεκπεραιωτική διαδικασία»

«Άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος χωρίς να φέρει τα θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – για να δοθούν οι κατευθυντήριοι άξονες πολιτικής από το όργανο στους μελετητές – αυτοί αφέθηκαν να αυτοσχεδιάσουν με βάση τη δική τους άποψη απλά να τα ψηφίσει», τονίζει ο κ. Σπιλάνης. Και συνεχίζει: «Και ενώ το ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και για τη δρομολόγηση λύσεων είναι στο ναδίρ, στο ζενίθ βρίσκεται η δραστηριότητα του Περιφερειάρχη για το μοίρασμα των χρημάτων σε συνεργάτες, γνωστούς, φίλους και όποιον γενικά μπορεί να συνδράμει στην επανεκλογή». 

Ο κ. Σπιλάνης αναφέρεται σε μία σειρά από αναθέσεις που έχουν γίνει από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα στις περσινές γιορτές στο Αίπος, που στοίχισαν το διπλάσιο από το έργο που είχε εκτελεστεί και τη χρηματοδότηση της ταινίας της κας Ντενίση, ενώ απαριθμεί και διάφορες άλλες χρηματοδοτήσεις και αναθέσεις για τις οποίες σημειώνει ότι δίνονται σε φίλους και συνεργάτες της Περιφερειακής Αρχής, ασκώντας κριτική και για τη διαφημιστική καμπάνια της Περιφέρειας στα Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή του ενός νησιού στο άλλο.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις