Η “Στρέλλα” του Πάνου Χ. Κούτρα στο Δημοτικό θέατρο

Συνεχίζοντας τις βραδιές κινηματογράφου, το “Μπουρίνι” θα προβάλλει σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, την ταινία “Στρέλλα” του Πάνου Χ. Κούτρα.

Ελληνική δραματική ταινία του 2009. Ένα ερωτικό δράμα τολμηρό, σκληρό αλλά βαθιά αισιόδοξο, προσγειωμένο στη σύγχρονη αθηναϊκή πραγματικότητα. Από τις καλύτερες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, βαθιά τολμηρή, τραγικά ειρωνική, μοντέρνα, “ξύνει” ταμπού χωρίς να επιζητεί πρόκληση με ανορθόδοξους πειραματισμούς. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα  του Φεστιβάλ Βερολίνου και ήταν υποψήφια για τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Βραβεύτηκε σε πολλά Φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία αφηγείται τη σχέση ενός 45χρονου πρώην καταδίκου με μια 25χρονη τρανς γυναίκα. Ο Γιώργος αποφυλακίζεται ύστερα από 14 χρόνια για έναν φόνο που διέπραξε σε ένα μικρό χωριό στην ελληνική επαρχία. Περνάει το πρώτο του βράδυ σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στην Αθήνα όπου γνωρίζει τη “Στρέλλα”, μια νεαρή εκδιδόμενη τρανς. Θα περάσουν τη νύχτα μαζί και πολύ σύντομα θα ερωτευτούν. Το παρελθόν όμως στοιχειώνει τον Γιώργο. Με τη Στρέλλα στο πλευρό του, θα πρέπει να αναζητήσει μια νέα διέξοδο.

Παίζουν: Μίνα Ορφανού, Γιάννης Κοκκιασμένος, Μίνως Θεοχάρης, Μπέτυ Βακαλίδου, Άκης Ιωάννου.