Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Θέσεις συνοριοφυλάκων για το μεταναστευτικό

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Νέο πακέτο προσλήψεων για συνοριοφύλακες ετοιμάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για 1.200 άτομα που θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ., στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης. Η προκήρυξη αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 1.500 ειδικών φρουρών που προσλήφθηκαν πρόσφατα και μάλιστα είχαμε γράψει και για την ορκωμοσία των ατόμων που είχαν επιλεγεί από τη Λέσβο και ορκίστηκαν στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατανομή του προσωπικού 800 θέσεις θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο λόγω του οξυμμένου προβλήματος με το μεταναστευτικό, ενώ οι 400 θέσεις θα κατανεμηθούν στην περιοχή της  Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την συνοριακή φύλαξη στον Έβρο.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι προσλήψεις των συνοριοφυλάκων να γίνουν σε δύο παρτίδες και σε μια τέτοια περίπτωση προτεραιότητα θα έχει η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (με άλλα λόγια θα γίνει πρώτα η προκήρυξη για τους 400 και θα ακολουθήσει η προκήρυξη για το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο).

 

spot_img
- Advertisement -

More articles