Το 2021… σαν Χρονογράφημα

Μάκης Αξιώτης

Είναι το απόλυτο, το απέραντο ροζ που σκόρπισε η Φύση, στον καθρέφτη του κόλπου, παραμονή Χριστουγέννων, ικανό να σηκώσει το βλέμμα από τον Χρόνο που φεύγει, και να το ριζώσει, έστω εφήμερα, στον ΚΟΣΜΟ, να αποστασιοποιηθεί από τον κόσμο της ανθρώπινης τραγωδίας, της επιβαλλόμενης καθημερινότητας! Να σκεφτεί, έστω και σαν μαγιά αναστοχασμού, τα λόγια του μεγάλου Χέλντερλιν, ότι «δεν είναι καλό νάσαι άψυχος, από νεκρές σκέψεις»!! 

Ποιον όμως κόσμο, της βιωμένης καθημερινότητας έχει απέναντί του ο σημερινός Άνθρωπος, για να ξεφύγει από τις νεκρές σκέψεις και «να ζωστεί νύχια, να φορτωθεί δόντια, να βγει στο διάφανο, να ονομάσει την θλίψη, Αγέρα και Φωτιά»;;;; Η ανισότητα, που φέρνει την δυστυχία, είναι διάχυτη παντού, ολόκληρη στρατιά σε ορισμένα μέρη του κόσμου μας, αλλά και έντεχνα αθέατη στους εθελοτυφλούντες σ’ όλα τα αυτάρεσκα λεγόμενες, πολιτισμένες γειτονιές του πλανήτη! Τώρα, στην αυγή του νέου χρόνου, ένας ιός, ένα ον παντοδύναμο στην εξελικτική του πορεία, άμεσα ανταγωνιστικό στην ζωή του είδους μας, απειλεί την ματαιοδοξία της πολυθρύλητης παντοδυναμίας μας, επάνω στον ΚΟΣΜΟ της Φύσης, των τόσων άλλων πλασμάτων! 

Έχει στο γονιδίωμά του 3.000 γονίδια, δημιουργεί παραλλαγές και έχει βάλει σε θανατηφόρο μπελά, την οίηση των πήλινων ποδιών της τεχνογνωσίας του ανθρώπου! Απειλεί τα κέρδη τρισεκατομμυρίων δολαρίων των πολυεθνικών εταιρειών, που αναδύθηκαν σε αγώνα επικράτησης και ανταγωνισμού μεταξύ τους, με τον επιφαινόμενο σκοπό, να σώσουν τον κόσμο! Και ενώ ο κόσμος μετρά πάλι εκατόμβες θυμάτων και έχει πολλαπλασιάσει την ανισότητα του μοναδικού πια υπάρχοντα, πολυεθνικού φιλελεύθερου καπιταλισμού, επεκτείνοντας την ανισότητα και την φτώχεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2008, οι 351 δισεκατομμυριούχοι, μόνο των ΗΠΑ, αύξησαν κατά 36%, κατά 1 τρις δολάρια, τον τεράστιο πλούτο τους. 

Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon, αύξησε σε ένα μήνα τα 113 δις δολ σε 184 δις!!! Ο Έλον Μασκ, που βγάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla, αυτά που θα προμηθευτεί και η Ελλαδίτσα, για να συμβάλλει στην «προφητεία» της διάσωσης του Πλανήτη, από την Κλιματική αλλαγή (που συντελείται πια χωρίς επιστροφή και μετάνοια), κέρδισε σε ένα μήνα 482% περισσότερα λεφτά!!!! (από 24,6 σε 143 δις δολ). Στην Ευρώπη, ο Μπερνάρ Αρνό, των πολυτελών  προϊόντων LVMΗ (ούτε που τα ξέρω) από 69 σε 148 δις δολ. Ακολουθεί μια μεγάλη ομήγυρη με τους Μπιλ Γκέιτς της Microsoft (που από την φοροδιαφυγή κάνει και φιλανθρωπίες στους κολασμένους της γης), ο Μαρκ Ζούκεμπερκ της Face book!!!!, ο Νταν Γκίλμπερτ κ.ά.. Στο ίδιο διάστημα, στον ένα αυτό μήνα, στον κόσμο προσβλήθηκαν από τον ιό 76,5 εκατ., αναλώσιμοι άνθρωποι, από τους οποίους έχασαν την ζωή τους 1,68 εκατ.!!!! Και είναι πολύ χρήσιμα τα επόμενα στοιχεία, υποδεέστερα βέβαια της απώλειας του μοναδικού δώρου της ζωής! Στις ΗΠΑ, με 300.000 θανάτους, απολύθηκαν περισσότερα από 66 εκατ. εργαζόμενοι, έκλεισαν 98 χιλ. επιχειρήσεις, περίπου 20 εκατ. πολίτες της ζουν από το επίδομα ανεργίας και 20 εκατ. έχασαν την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη! 

Τα αντέγραψα αυτά (Εφ.Συντ. Μπάμπης Μιχάλης, 21/12/20), για να δείξω τις εικόνες αποκάλυψης, σε ένα μόνο κράτος, που θεωρείται «πολιτισμένο και πλούσιο»! Άσχετα αν η Κου Κλουξ Κλαν επιβιώνει στην επικράτειά τους και οι ρατσιστικοί φόνοι μαύρων από την «αστυνομία» είναι ψωμοτύρι της καθημερινότητάς της! Μέσα στις «νεκρές, σίγουρα σκέψεις», που επιβιώνουν σε ιστορικές στιγμές λοιμών της Ανθρωπότητας, είναι και η καλλιέργεια της «ενοχής των θυμάτων», από μέρος των Ταγών της Απόλυτης Μεταφυσικής Αλήθειας, της πληρωμής της «ανομίας και ακολασίας» των θυμάτων από τους εκάστοτε Θεούς! Ο γνωστός λοιμός των Αθηναίων, που στοίχισε την ζωή εκατοντάδων και αυτού του Περικλή, αποδόθηκε στην Μήνιν των Θεών, άσχετη από τα δεινά του Πελοποννησιακού Πολέμου! Ο Μαύρος Θάνατος, που σκόρπισε η πανδημία της Πανώλης στον τότε γνωστό κόσμο, κύρια αυτή του 14ου αι, αποδόθηκε πάλι στα κρίματα των θυμάτων και στην μήνιν του Θεού! Αυτού του θεού, που από Πανάγαθος, μετατράπηκε σε ιδιωτικό τιμωρό όλων των αντιπάλων των Εβραίων και Μοναδικού Αρωγού στον περιούσιο λαό του Χριστιανικού Βυζαντίου! 

Αυτές οι «θεομηνίες-θεοσημείες», εμφανίζονται στους λεγόμενους σκοτεινούς αιώνες παρακμής του Βυζαντίου, με πύρινους λόγους από τους άμβωνες των εκκλησιών, για την «παίδευση, την οργή του Θεού κατά των παρανομούντων Χριστιανών, τις θεόπεμπτες καταστροφές, αντικείμενο επεξεργασίας, κυρίως από τους εκκλησιαστικούς ταγούς στην καθεδρική τους ομιλία από τον άμβωνα. Έτσι ήταν πολύ εύκολη η υποταγή, η επιβολή των εντολών «περί μιας υπάκουης ζωής» στους υπηκόους, οι οποίες εντολές ήταν ταυτόσημες και με αυτές της Πολιτικής Ηγεσίας, δηλαδή του Αυτοκράτορα! 

Αυτή η «υποψία», μιας Οργουελιανής Πρακτικής των Κέντρων Εξουσίας, έχει φέρει στο φως πολυάριθμες αναλύσεις σε άρθρα, που αποδεικνύει πια, ότι η Βιοπολιτική, δομημένη πολύ πριν την Πραγματική Απειλή του Κορονοϊού, βρίσκει εύφορο έδαφος εφαρμογής, στους ζοφερούς καιρούς της Αποστασιοποίησης και της Επιβαλλόμενης Καραντίνας! Δεν μιλώ για τα απαραίτητα αυτά μέτρα στον παρόντα χρόνο, που εφαρμόστηκαν και σε όλες τις βιολογικές απειλές (Λοιμός, Αρχαίας Αθήνας, Πανώλης, Γρίπη 1917), αλλά στην Εφαρμογή της Βιοπολιτικης στο μέλλον, μετά την Πρόβα Τζενεράλε, των έκτακτων μέτρων καταστολής, ελέω πανδημίας! Τα οποία προχώρησαν σε παράπλευρες απώλειες της ελευθερίας του πολίτη, που ορίζει το Σύνταγμα, κάτω από την «υπόθεση έκτακτης ανάγκης  συνθηκών πολέμου».

Έπειτα πολλές φορές ακούσαμε, από επίσημα στόματα, ότι «βιώνουμε συνθήκες πολέμου»! Ο πραγματικός φόβος, είναι η «κατάργηση των Πολιτικών Ελευθεριών, η αναστολή των άρθρων του Συντάγματος», πίσω από μια «διαφαινόμενη απειλή ενός ιού στο μέλλον, από τα Οικονομικά Παγκοσμιοποιημένα Κέντρα των Ελίτ, συνεπικουρούμενα από εξαργυρωμένους της Επιστήμης και ίσως Θεοσημείες της Μεταφυσικής! Ο Γύψος, Νομιμοφανής, φοβερός στην καταστολή του και εύκολος στην εφαρμογή του! Αυτή η Βιοπολιτική, σε πολύ μικρότερο βαθμό, εφαρμόζεται τώρα, με την καταστροφή του Τοπίου και των Βιοτόπων, κάτω από την, γενικόλογη πια, κάτω από το σλόγκαν, της «βιώσιμης Πράσινης Ανάπτυξης». Και δεν θα μιλήσω για τα χιλιοειπωμένα των τεράτων Ανεμογεννητριών, αλλά ακόμα και για το διαφημιζόμενο «Εναλλακτικό Καθαρό Υδρογόνο κίνησης» που για να παραχθούν οι 45 εκατομμύρια τόνοι του, η βιομηχανία του παράγει 830 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα, που ισοδυναμεί με το 80% των αερομεταφορών!!! (Εφ. Συντ. Τάσος Σαράντης, 21/12/20)! 

Η Βιοπολιτική, εφαρμόστηκε, σαν Γεωπολιτική, σ’ όλες τις μεγάλες καταστροφές, που τα συμφέροντα, πάντα των λίγων, οδήγησαν τους πολλούς σε θανάτους, γενοκτονιών, αιχμαλωσίες, εξευτελισμούς και κύρια σε εκτοπίσεις εκατομμυρίων, σαν πρόσφυγες ή οικονομικούς μετανάστες! Αυτή, η καθαρά διαφαινόμενη, εφαρμογή της Βιοπολιτικής, συμβαίνει και στους καιρούς μας και στον τόπο μας, στο νησί μας! Με θύματα τους βίαια ή και εθελούσια εκτοπισμένους, πρόσφυγες και μετανάστες, αναπτύσσεται ένα διεθνές και τοπικό σύμπλεγμα συμφερόντων, από το απλό «έμμισθο διαχειριστή», έως τις κορυφές σε Οργανισμούς, διαχείρισης, με οικονομικά συμφέροντα (κατασκευαστικά, επισιτιστικά, υγειονομικά), κάτω από τον γενικόλογο όρο της «Φιλανθρωπίας» (χωρίς να αρνούμαι ότι υπάρχουν πτυχές όπου και αυτή επιβιώνει)! 

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ στην αντιμετώπιση αυτού του καλπάζοντος Φιλελεύθερου Παγκοσμιοποιημένου Καπιταλισμού! Ούτε στην Μονοκρατορία του με εξαφανισμένη την Αριστερά, από το πραγματικό προσκήνιο των λύσεων! Ακόμα και αυτή η Κίνα έχει ονομαστεί «Πολιτικός Καπιταλισμός»! Θα απαιτούνταν τόμοι άρθρων και απόψεων, σ’ αυτήν την, όπως βαυκαλιζόμαστε να θεωρούμε, μεταβατική εποχή! Μέχρι τότε, ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ 2021 ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! 

*Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Γιατί το Βυζάντιο, Αθήνα 2006, Κεφάλαιο  Ιστορική Ενοχή σελ. 242-243