ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Η μελωδία του Χρυσόψαρου»

Έτος 2062. Η Σελίν, μια νεαρή ντετέκτιβ και ψυχολόγος από τη Ρωσία, καλείται στη Μυτιλήνη, για να εντοπίσει την εξαφανισμένη σύζυγο ενός ντόπιου πιανίστα, του Λευτέρη… Προικισμένη με ιδιαίτερα χαρίσματα, όπως τη διαίσθηση και τα όνειρά της και έχει τη δυνατότητα να προβλέπει και να εντοπίζει οτιδήποτε ζητά λύση. Διαίσθηση ή οργανωμένο έγκλημα; Τι μας οδηγεί σε έναν ανεξιχνίαστο γρίφο που ζητά λύση; Ο Λευτέρης μέσα από πολλές ανοιχτές πόρτες προσπαθεί να βρει μια χαραμάδα σωτηρίας… Συναισθηματικά παιχνίδια του μυαλού ή παιχνίδια των τεχνολογικών εξελίξεων… Μέσα από αυτά γεννιέται το τέλειο πειραματόζωο;

Αυτή είναι η σύνοψη του βιβλίου «Η μελωδία του Χρυσόψαρου» της Γιώτας Σταυρίδη, που ζει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από τη Μυτιλήνη, σε μια χρονικά μακρινή εκδοχή της οποίας εξελίσσεται η ιστορία. Συνδυάζοντας στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και ψυχολογικού θρίλερ, η υπόθεσή προέκυψε από την αγάπη της συγγραφέως για το συγκεκριμένο είδος.

Η Γιώτα Σταυρίδη είναι Πληροφορικάριος και εργάζεται στον χώρο της Υγείας. Η αγάπη της για τη συγγραφή κειμένων σε συνδυασμό με τη μελέτη βιβλίων ψυχολογίας, την οδήγησαν στη συγγραφή του πρώτου της έργου με τίτλο «Επτά Θανάσιμα Ερωτήματα». Μάλιστα δεν είναι μόνο η λογοτεχνία, που έχει κερδίσει την κ. Σταυρίδη, αλλά και η ζωγραφική με την οποία ασχολείται ενεργά από πολύ μικρή ηλικία, συμμετέχοντας σε εκθέσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα υποκριτικής και συμμετάσχει σε τρεις θεατρικές παραστάσεις.

Αυτή την περίοδο γράφει το τρίτο της βιβλίο μυστηρίου. Όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» θα είναι αρκετά επίκαιρο, καθώς θα αγγίζει την περίοδο της πανδημίας, που διανύουμε, ενώ έχει ήδη στο μυαλό της τη βάση αυτού, που θα αποτελέσει τη συνέχεια του βιβλίου «Η μελωδία του Χρυσόψαρου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζενίθ σε όλα τα βιβλιοπωλεία.