“Όμηροι” οι εργολάβοι της ΔΕΔΑΠΑΛ

Spread the love


  • Με οριακή απαρτία συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους οι τρεις εκπρόσωποι του Δήμου Δυτικής Λέσβου, αλλά και ο Γ. Βατός που είχε ξεκαθαρίσει την θέση του από την προηγούμενη συνεδρίαση, καλώντας όλα τα μέλη να παραιτηθούν

“Καζάνι που βράζει” θυμίζει η ΔΕΔΑΠΑΛ εδώ και περίπου 2 μήνες λόγω της άρνησης των μελών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης να παραιτηθούν και της προσφυγής που έχουν καταθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της απόφασης για τον ορισμό των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ταξιάρχης Βέρρος ζήτησε την αντικατάσταση της Διοίκησης και προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Δυτικής Λέσβου να παραιτηθούν, όπως και έπραξαν, ενώ την θέση του έχει διαχωρίσει εξ’ αρχής και ο πρώην Αντιδήμαρχος, Γιάννης Βατός

Ωστόσο, ο Πρόεδρος, Παναγιώτης Κατσαβέλλης και τα υπόλοιπα μέλη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής παραμένουν στις θέσεις τους, με συνέπεια να μην μπορούν να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. και να έχουν “παγώσει” σημαντικά ζητήματα, όπως η σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και της Εταιρείας για την απασχόληση των 83 εργολάβων που έχουν μείνει χωρίς δουλειά από τις 31 Ιανουαρίου.

Καταπέλτης ο Γ. Βατός

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διοίκησης με οριακή απαρτία, αφού απουσίαζαν πέντε από τα 11 μέλη. Την Δευτέρα υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, Στέφανος Αποστόλου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δυτικής Λέσβου, Γιώργος Μακρογιάννης και Παναγιώτης Δήσσος, ενώ ο Γ. Βατός είχε ξεκαθαρίσει την θέση του από την προηγούμενη συνεδρίαση λέγοντας ότι «δεν μπορώ να είμαι μέλος σε ένα Δ.Σ. που δεν υφίσταται. Καταλαβαίνω τα πάντα σε ό,τι αφορά την συνέχιση της διοίκησης μιας Εταιρείας και την ανάληψη της ευθύνης που έχουμε απέναντι σε αυτή και στους πολίτες, αλλά το ζήτημα είναι ηθικό και προέχει η προστασία της καταταλαιπωρημένης Δημοκρατίας μας», δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο πρώην Αντιδήμαρχος. Επίσης, από την χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζε και η πρώην Δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακκαλή.

Απαρτία “με το ζόρι”

Παρ’ όλα αυτά, η συνεδρίαση έγινε κανονικά με την έγκριση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενώ ο Π. Κατσαβέλλης δήλωσε ότι «η απόφαση του Δ.Σ. είναι να περιμένουμε την ολοκλήρωση της σύνταξης του ισολογισμού από τους ορκωτούς ελεγκτές, που αναμένεται να παραδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, έως τις 28 του μηνός. Την 1η Μαρτίου θα συγκαλέσουμε συνεδρίαση για την έγκριση του ισολογισμού και κατόπιν μπορεί να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση που έχει τον τελευταίο λόγο για όλες τις παραπάνω διαδικασίες». Παράλληλα βέβαια αναμένεται και η έκδοση της απόφασης της ΑΔΑ επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ όμως έχουν περάσει ήδη σχεδόν 2 μήνες χωρίς να αλλάξει χέρια το τιμόνι της Εταιρείας, από την οποία εξαρτάται, μεταξύ άλλων, η απασχόληση δεκάδων εργολάβων με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι έμειναν μετέωροι μέσα στο χειμώνα. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκη Τσιριγώτη, έθιξε το ζήτημα αυτό ρωτώντας τον Δήμαρχο τι θα γίνει με τις συμβάσεις που έληξαν τον προηγούμενο μήνα. 

Ο Παναγιώτης Χριστόφας απάντησε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να προχωρήσει στην σύναψη νέων συμβάσεων, εφόσον κατ’ αρχήν εξασφαλιστεί η μισθοδοσία του προσωπικού που μέχρι πρότινος καλυπτόταν από έκτακτες επιχορηγήσεις που λάμβανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Μετανάστευσης. «Προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε πόρους για να καλύψουμε αυτή τη δαπάνη και να μην έχουμε προβλήματα τους επόμενους μήνες. Άλλωστε πρόκειται για προσωπικό που καλύπτει σημαντικές, καθημερινές ανάγκες του Δήμου, όπως στην Καθαριότητα, το Πράσινο, κ.ά.. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθούνται γι’ αυτές τις προγραμματικές συμβάσεις και δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν από την μια μέρα στην άλλη», τόνισε ο Δήμαρχος.

Είναι προφανές ότι η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης περιμένει να ξεκαθαριστεί το τοπίο σε ό,τι αφορά την αλλαγή της Διοίκησης της ΔΕΔΑΠΑΛ για να προχωρήσει στη νέα προγραμματική σύμβαση, αλλά ήδη έχουν χαθεί 2 μήνες και τα κενά στις Υπηρεσίες είναι πολλά εν όψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση