Τα ταβερνάκια μας, τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού 

Spread the love

Ο γαστρονομικός τουρισμός είναι μια μορφή θεματικού τουρισμού που τα τελευταία χρόνια αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου!

Συντελεί  το δίχως άλλο στην προσέλευση επισκεπτών και μάλιστα υψηλής αγοραστικής δύναμης, είτε μέσω της αύξησης του αριθμού τους, είτε των διανυκτερεύσεων. 

Γνωρίζουμε πως σε τουριστικά ανεπτυγμένες χώρες ένα αξιοσημείωτο ποσοστό επισκεπτών ετησίως επιλέγουν τη χώρα προορισμού τους με βάση το γευστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει.

Ισπανοί και Ιταλοί έχουν πετύχει τη σωστή επικοινωνία του προϊόντος τους

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται αυτές τις χώρες κάθε χρόνο έχουν ως κύριο κίνητρο τη γαστρονομία. Είναι φυσικά προφανές ότι τα αναγκαία χαρακτηριστικά που κάνουν δυνατή την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού είναι:

α) Η ποιότητα και η ιδιαιτερότητα της γευστικής πρότασης που κάνει η χώρα – προορισμός.

β) Ο συνδυασμός της και με άλλα στοιχεία που προκαλούν τουριστικό ενδιαφέρον, όπως επί παραδείγματι το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον μιας περιοχής, η θάλασσα, τα μνημεία κ.λπ.

Στην περίπτωση της Λέσβου σε ό,τι αφορά στην ιδιαιτερότητα των γεύσεων της ελληνικής κουζίνας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν υστερούμε σε τίποτε συγκρινόμενοι με τις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά πόλεις και νησιά και ότι σε πολλές περιπτώσεις, στις περισσότερες για την ακρίβεια, κατά τη γνώμη μου υπερτερούμε.

Όμως παραμένουμε basic.

Χρειαζόμαστε ένα πραγματικό push.

Που θα μας φέρει στην πρώτη γραμμή 

Έλεος 

Η εστίαση ως εργαλείο προώθησης ποιοτικών πρωτογενών διατροφικών προϊόντων είναι επίσης σημαντικό. 

Ρε παιδιά έχουμε σοβαρή πρώτη ύλη, σπουδαία πάστα, ελιές, λάδι, καταπληκτικά ούζα, ακόμα και κρασιά ντόπια και τυριά και αντί να τα έχουμε σημαία, τρώμε κάτι δεύτερης ποιότητας αντίστοιχα γιατί κάποιος έμπορος κατέβασε την τιμή λόγω της φτηνής ποιότητας. 


Σαλάτα εποχής 

Υλικά

  •  4 φλιτζ. τσαγιού άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο 
  •  1½ φλιτζ. τσαγιού κολοκυθάκι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη 
  •  1 ξινόμηλο + 1 ώριμο αχλάδι σε λεπτές φέτες 
  •  2 παντζάρια ωμά, τριμμένα 
  •  1 φλιτζ. τσαγιού σελινόριζα, περασμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη 
  •  100 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα 
  •  ρόκα 
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για τη σάλτσα μελιού με κρασί 

  • 30 ml χυμός λεμονιού 
  • 100 ml ελαιόλαδο 
  • 40 ml γλυκό κρασί Μοσχάτο 
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο 
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • 3 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες

Εκτέλεση 

Σάλτσα

Για να φτιάξουμε την λαχανοσαλάτα με σελινόριζα, ξινόμηλο, παντζάρι, ρόκα, φουντούκια και σάλτσα μελιού ξεκινάμε με την σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.

Σαλάτα

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κομμένο λάχανο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας πιέζοντας, για να πέσει λίγο ο όγκος του. 
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μελιού και σερβίρουμε τη λαχανοσαλάτα με σελινόριζα, ξινόμηλο, φουντούκια και σάλτσα μελιού με Μοσχάτο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση