Η μοχθηρία δεν έχει πρόσωπο.
Κυλάει στις φλέβες εκείνων που έχουν νερό αντί για αίμα.
Το μένος έχει στίγμα οικογενειακό και κοινωνικό.
Είναι εύκολο να το εκφράσει κανείς και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Είναι μαύρο και άραχνο.
Σαν μια σφαλιάρα από «μπράβο» της νύχτας.
Προέρχεται από τη βαθιά έλλειψη αυτοεκτίμησης. Που τρέφει κανείς για το άτομό του.
Μοχθηρία και μένος είχαν οι ασφαλίτες και οι ναζί! Οι άνθρωποι που έχουν μαύρο στην ψυχή και τελικά ποτέ δεν γαληνεύουν.
Πέφτουν από το ένα στο άλλο.
Κατρακυλούν στη λάσπη.
Αυτοί δεν παίρνουν ναρκωτικά γιατί είναι θύματα! Θύτες είναι.
Βίαιοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που μισούν την ίδια τους τη ζωή.
Γιατί δεν έχουν μια μάνα να τους δώσει τρυφεράδα και γλύκα.
Και έχουν ανύπαρκτο πατέρα, φερέφωνο, ξύλινο, απαξιωμένο.
Η μοχθηρία τρέχει πιο γρήγορα από την κακία.
Γίνονται διαστρεβλωτές και συκοφάντες και απλά βρίσκονται διασωληνωμένοι στο σύστημα της ξεπεσμένης ιδεοληψίας τους, πεινασμένοι που αναζητούσαν αίμα σαν τους βρικόλακες.
Η μάνα μου έλεγε «τα χορτάτα μάτια μη τα φοβάσαι».
Μοχθηροί άνθρωποι υπάρχουν πολλοί γύρω μας που κρύβονται πίσω από ένα ψεύτικο χαμόγελο και μια ανέκφραστη εσωτερική βία.
Είναι εκείνοι οι φτηνοί πτωχοί τω πνεύματι με κακή καταγωγή. Από τους κατάδικους της κραταιής Αλβιώνας που δεν εξημερώθηκαν ποτέ στις πολιτισμένες κοινωνίες.
Και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την καπότα του βοσκού απ’ την καπότα του πορνόγερου.
Αυτοί μπορεί να γίνουν κλέφτες, απατεώνες έμποροι ναρκωτικών, πρεζόνια, κακές αδελφές, παιδεραστές και αλήτες.
Είναι σαν κάτι κουμάσια που χαίρονται με τη δυστυχία του άλλου και τρέφονται από την καυχησιά.
Μην σας νοιάζει όμως.
Υπάρχει πάντα η χαρά της εκδίκησης.
Η Νέμεση.
Είναι η φύση αυτής της ζωής που ξέρει να αναπτύσσει ανοσοποιητικούς μηχανισμούς. Που καταπολεμά όποια μοχθηρία και μένος και βάζει στη θέση τους τα λαμόγια.
Προετοιμαστείτε. Για πανηγύρια με σημαίες και με ταμπούρλα – η ζωή έχει ομορφιά και δεν φοβάται τίποτα.
Όπως είπε ο Νίτσε: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε δυναμώνει».
Σήμερα συνάντησα δυο φριχτούς ανθρώπους που ξεσκέπασαν την απάνθρωπη μούρη τους για να τη δείξουν φανερά χωρίς να συνειδητοποιούν το πόσο τους έχει στιγματίσει η έλλειψη ήθους, πολιτισμού και αρχών.
Το πόσο χάρηκα που αναγνώρισα αυτή τους τη διάσταση δεν λέγεται.
Έτσι πάμε μπροστά.
Μόνο με την αλήθεια που φανερώνεται μπροστά μας και το φως που ακολουθεί.
Σήμερα είναι μια αποφράδα μέρα, που όμως από τις στάχτες αναγεννιέται το λαμπρό μέλλον.
Να με θυμηθείτε!
Η εύρεση της εσωτερικής ηρεμίας σας είναι το ζητούμενο. Για να την αποκτήσετε, δεν έχετε παρά να εστιάζετε την προσοχή σας σε ένα πράγμα κάθε φορά.
Συνταγή για αντιστρές
Κρέπες με σπανάκι
Τις καλύτερες κρέπες. Μου τις φτιάχνει η Μαρίνα στο Λώριετ.
Μετά εγώ τις γεμίζω με υπέροχες γεμίσεις για τα πρωινά του Λώριετ ή τα βράδια, για PR καλέσματα στο ξενοδοχείο.
Σήμερα με σπανάκι.
Υλικά
- 15 κρέπες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 6 φρέσκα κρεμμύδια (με τα πράσινα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 800 γρ. σπανάκι (πλυμένο και χοντροκομμένο)
- 300 γρ. μυζήθρα
- 150 γρ. φέτα
- 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 αυγό
- Αλάτι
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το σπανάκι ν’ αρχίσει να στεγνώνει.
- Το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα τον άνηθο.
- Προσθέτουμε τη μυζήθρα σε τρίμματα και την φέτα.
- Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Για την μπεσαμέλ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουρ, το βούτυρο, λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα, και βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
- Προσθέτουμε ανακατεύοντας με το σύρμα το αυγό και το τυρί.
- Ρίχνουμε 3 κουταλιές μπεσαμέλ στην γέμιση με το σπανάκι κι ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
- Γεμίζουμε τις κρέπες και βάζουμε μια-μια σε βουτυρωμένο ταψί.
- Όμοια τις γεμίζουμε όλες και τις βάζουμε κοντά-κοντά στο ταψί.
- Τέλος, περιχύνουμε τις κρέπες με αραιωμένη μπεσαμέλ. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο, κλείνοντας και σφραγίζοντας καλά το ταψί γύρω-γύρω.
- Ψήνουμε για 20’ λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί, και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 5 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε τις κρέπες με σπανάκι να σταθούν για 10 λεπτά και τις σερβίρουμε ζεστές.