Καλές γιορτές

Screenshot
Spread the love

Όμορφες μέρες έρχονται, γλυκές και γιορτινές.

Το πόσο μ’ αρέσουν τα Χριστούγεννα το ξέρετε.

Κάθε χρόνο γίνομαι σαν παιδί με τα στολίδια, τα λαμπιόνια, τα κεριά και τα χριστουγεννιάτικα ελατάκια στολισμένα.

Όταν ήμουν μικρή ο μπαμπάς έκοβε πάντα ένα κλαδί πεύκου και το στολίζαμε με πολύχρωμες μπάλες και το γεμίζαμε τούφες από μπαμπάκι και του ανάβαμε λαμπιόνια σαν μικρά κεράκια.

Στο τραπέζι ήταν πάντα μπέρεκετ οι κουραμπιέδες της μαμάς – οι ωραιότεροι ever – τα μελωμένα μελομακάρονα κι εκείνα τα σκέτα που λάτρευε ο μπαμπάς τρώγοντάς τα με βούτυρο άσπρο πρόβειο και μέλι!

Ένα μπολ από ξηρούς καρπούς για να βρουν οι καλικάντζαροι και ο Άγιος Βασίλης όταν μας επισκεφτούν αργά τα μεσάνυχτα.

Τα δεκάδες αστέρια, ασημένια και χρυσά, που στόλιζαν διάφορα σημεία του σπιτιού έχουν χαραχτεί για πάντα στη μνήμη μου.

Γιορτάζουμε κάθε χρόνο και αφήνουμε στην άκρη τα προβλήματα για ένα λαμπερό διάλειμμα.

Φάτνη από δω, ευχές από κει.

Χαρά και ξεγνοιασιά να γεμίσετε όλες αυτές τις μέρες και μην πτοείστε.

Κάντε διάλειμμα από την καθημερινότητα, την τοξικότητα, την αρνητική ενέργεια.

Πάμε για να θυμηθούμε τα ωραία της ζωής:

Την αγάπη, την φροντίδα και την χαρά.

Ας επιδοθούμε σε μαγειρέματα κι ας καλέσουμε φίλους στο γιορτινό τραπέζι.

Το σελινάτο ή το φρικασέ.

Το γεμιστό αρνί, η ρωσική, το ζαμπόν γλασέ, οι πατατούλες, τα φροντισμένα και νόστιμα για όλους τους αγαπημένους.

Η Αδαίου όταν γιόρταζε τα Χριστούγεννα γέμιζε μουσικές και τραγούδια.

Ήταν η εποχή που συγχωρούσαμε τους κακούς και διώχναμε έτσι την κακή ενέργεια.

Έτσι και φέτος ξεκινάμε καλά.

Ετοιμάζουμε καλέσματα, γιορτή και πανδαισία!

Γαλοπούλα γεμιστή.

Virginia Ham.

Λαδοτύρι ψημένο με αποξηραμένα φρούτα.

Πάβλοβα με φράουλες.

Εργολάβους μυτιληνιούς και τσουρέκι για βασιλόπιτα.

Σοκολατάκια σπιτικά – ακριβύνανε πολύ τα έτοιμα.

Δίπλες και αστεράκια μπισκοτένια παντού.

Μεγαλώνουμε και αξίζει η ζωή μας περισσότερο τώρα παρά ποτέ.

Μην τη σπαταλάμε σε μιζέριες.

Δεν έχουμε να αποδείξουμε πια τίποτα σε κανέναν.

Τα αποδείξαμε όλα.

Τώρα, χαλαρά και αγαπησιάρικα, μακριά από τοξικούς ανθρώπους, γιορτάζουμε μ’ αυτούς μόνο που γαληνεύουν την ψυχή μας και μας δίνουν χαρά και αγάπη.

Στολίσατε;

Μύρισε το σπίτι φρέσκο βούτυρο, βανίλια και κανέλα;

Ανάψατε παντού φωτάκια;

Ώρα να απολαύσετε τις όμορφες γιορτές που έρχονται!

 

Χριστουγεννιάτικο κέικ

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά
  • 500 γρ. ανάμεικτα ξερά φρούτα (σταφίδες μαύρες-ξανθές, σύκα, βερίκοκα, χουρμάδες κράνμπερι), ψιλοκομμένα 
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Πορτοκάλι γλασέ 2 κ.σ.
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα μυρωδικά ένα – ένα.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε τα ξερά φρούτα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα για το χριστουγεννιάτικο κέικ.
  5. Ψήνουμε στους 170° C για 50 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160° C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση