Η Δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν μια μεγάλη δικαίωση.
Μόνο που η δικαστής Ruth Bader Ginsburg, η εμβληματική προσωπικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, δεν πρόλαβε να γευτεί τη χαρά της ετυμηγορίας του Ελληνικού δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.
Αν σας τύχει μην χάσετε την ταινία με τη ζωή της! «On the Basis of Sex» με πρωταγωνίστρια την Φελίσιτι Τζόουνς και τον Άρμι Χάμερ.
Εμείς σαν παιδιά προλάβαμε να χορτάσουμε τις εποχές του ατελείωτου παιχνιδιού, στην αλάνα, στο χωματόδρομο έξω από το σπίτι μας που όταν έβρεχε μύριζε το χώμα και το χορτάρι. Η γειτονιά μου, η Χρυσομαλλούσα στη Μυτιλήνη με διαπαιδαγώγησε με εκείνο το αίσθημα της ανεξαρτησίας και της ξεγνοιασιάς. Όταν μεγαλώνεις έτσι με ασφάλεια μπορείς να δεις καθαρά την αλήθεια, δεν φοβάσαι.
Είχα ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ Ν’ ΑΚΟΥΣΩ ΤΕΤΟΙΑ συνθήματα και ιαχές.
Είχα πολύ καιρό να νιώσω το “δεν τους φοβάμαι“.
Την περασμένη εβδομάδα ένα τσούρμο από ανθρώπους όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους για να περιμένουν την καταδίκη του φασισμού.
Με τούτα και με τα άλλα ξεχάσαμε λίγο την πανδημία και ελάφρυνε το χώμα που σκεπάζει τον Παύλο Φύσσα. Είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι!
Τι τρώνε τα παιδιά;
Με αυτή την χαρμόσυνη ετυμηγορία και την καταδίκη όλων αυτών των εγκληματιών μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας και να ασχολούμαστε με το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Τα σχολειά άνοιξαν και παρά την πανδημία η έγνοια όλων των μαμάδων είναι τι θα τρώνε τα παιδιά στην καθημερινότητά τους.
Όσο πιο φρέσκα υλικά χρησιμοποιούμε, όσο πιο λιγότερο επεξεργασμένα, τόσο το καλύτερο.
Όλα παίζουν στο καθημερινό τραπέζι. Όλα τα χρώματα. Πορτοκαλί για καρότο, πράσινο για μαρούλι, πιπεριά, αγγούρι, λαχανί για λάχανο, κόκκινο για ντομάτα.
Όλα συχνά και με μέτρο. Σε σωστές ποσότητες και φίνες παρασκευές. Μην παραβράζετε τα λαχανικά, μην στεγνώνετε τα κρεατικά. Και η σπιτική κουζίνα είναι διά παντός αξεπέραστη.
Διότι μόνο εκεί ξέρεις τι βούτυρο αγνό θα βάλεις, από πού πήρες το ελαιόλαδο, το κρέας, τους ξηρούς καρπούς.
Αγοράζετε επώνυμα και ποτέ χύμα, εκτός κι αν είναι από το μποστάνι της γιαγιάς.
Σπιτικά τυροπιτάκια/ σπανακοπιτάκια ή με πράσα και άλλα λαχανικά φτιαγμένα από τα χεράκια της μαμάς, χορταστικά σάντουιτς και όχι μόνο τοστάκια με «ζαμπόν και τυρί» σίγουρα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα ολόκληρο γεύμα.
Ευφάνταστες σαλάτες σύνθετες με λαχανικά και πρωτεΐνες, με ζυμαρικά, όσπρια και δημητριακά.
Ακόμα μαγειρεμένα φαγητά από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο. Μην διστάζετε να δοκιμάζετε εύκολες συνταγές με εξωτικά υλικά. Προσθέστε τζίντζερ στο φαγητό σας, πολλά αρωματικά χόρτα, μπαχαρικά και σπόρους.
Τα σνακ μπορούν να τρώγονται στο σχολείο ή το απόγευμα ανάμεσα στα διαβάσματα, ενώ το φαγητό που μοιράζεται όλη η οικογένεια μπορεί να είναι κατσαρόλας, στο φούρνο ή στο τηγάνι της ώρας.
Ταλιατέλες σουφλέ, ένα κλασικό masterpiece
Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τα σουφλέ. Θεωρώ μάλιστα πως όλοι μας τα λατρεύουμε, αλλά τα αποφεύγουμε για τις μπόλικες θερμίδες τους. Ωστόσο μια στο τόσο ας κάνουμε ένα πλούσιο γεύμα για να μοιραστούμε ένα νόστιμο φαγητό χωρίς ενοχές.
Υλικά
500 γραμ. ταλιατέλες
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
200 γραμ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γραμ. κασέρι τριμμένο
150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 κουτί εβαπορέ
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
500 γραμ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
Αλάτι
Πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη για από πάνω
1 χούφτα αρακά ελαφρώς βρασμένο
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζυμαρικό σε αλατισμένο νερό δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι αναγράφεται στη συσκευασία.
Στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.
Ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει και να πάει παντού ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι.
Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα σε πυρέξ και πασπαλίζουμε με εβαπορέ.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τον αρακά. Τοποθετούμε πάνω στα μισά ζυμαρικά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.
Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά στην κρέμα και περιχύνουμε τις ταλιατέλες.
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄.
Σερβίρουμε αμέσως, όπως όλα τα ζυμαρικά, για να είναι αφράτες και ζουμερές.