Εδώ και κάποια καλοκαίρια το Βeja bar της Κουμιδιάς, μας επανασυστήνεται με τον πιο in γευστικό τρόπο.
Προσκαλεί έναν εκλεκτό σεφ να μαγειρέψει γιαπωνέζικα για ένα διήμερο.
Αυτή η υπέροχη ιδέα δίνει κίνητρο για να γευτούμε και να δοκιμάσουμε μια άλλη κουζίνα, ενώ ταυτόχρονα θα φιλοξενήσει το νησί ένα σεφ ο οποίος θα χρησιμοποιήσει πολλά ντόπια προϊόντα με πρώτη και καλύτερη τη σαρδέλα… αλλιώς πώς.
Να, λοιπόν, ένας πρωτοποριακός τρόπος να επικοινωνήσει κανείς τα προϊόντα του νησιού, ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!
Επίσης, οφείλω να πω πως αυτή η ιδέα με τους guest chefs ακολουθείται από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και της Ελλάδας εδώ και χρόνια.
Πάμε για σούσι και όχι μόνο
Το κύριo χαρακτηριστικό της γιαπωνέζικης κουζίνας είναι το umami.
Η πέμπτη βασική γεύση, που βρίσκεται στο βάθος της γευστικής αίσθησης, «επιτυγχάνεται από τη χρήση διάφορων υλικών». Και φυσικά η γιαπωνέζικη κουζίνα δεν έχει μόνο σούσι.
Έτσι και φέτος Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιουνίου ο εξαιρετικός chef, γνωστός και φημισμένος στους γαστρονομικούς κύκλους της Ελλάδας, θα μας μαγειρέψει και θα μας ξεναγήσει σε ανεπανάληπτες γαστρονομικές προτάσεις.
O KAZUAKI SHITAMORI, είναι ένας Γιαπωνέζος από την Τήνο.
Ή αλλιώς ένας Τήνιος-Γιαπωνέζος μάγειρας που κατοικοεδρεύει στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, που τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με ενδιαφέροντες σεφ υψηλής γαστρονομίας.
Ο Καζ, όπως τον φωνάζουμε, είναι μορφή!
Λατρεύει την Τήνο και τα προϊόντα της.
Εδώ και 12 χρόνια έχει εκπαιδευτεί στην Ιαπωνία από μάστερ του είδους, μαγειρεύει σαν ιδιωτικός σεφ σε βίλες πολλών εκατομμυρίων, στα υπέροχα νησιά της περιοχής και δημιουργεί αποκλειστικές γευστικές εμπειρίες για τους VIP τουρίστες.
Επιπλέον άνοιξε το εστιατόριό του Kazoo, στην Χώρα της Τήνου, στο παλιό λιμάνι.
Αν βρεθείτε στο νησί ο ο Kazuaki Shitamori σας περιμένει να σας μυήσει στην δική του εκδοχή της ιαπωνικής κουζίνας.
Tηλέφωνα κρατήσεων: +306979970027/ 2283023172
Και όπως λέει και ο ίδιος: Επειδή sharing is caring (το μοίρασμα είναι φροντίδα), θα θέλαμε πολύ να τον καλέσουμε ξανά σύντομα στο νησί μας – όταν θα βρεθεί χρόνος – για να μοιραστεί μαζί μας τις τεχνικές του μια και διδάσκει στα cooking classes που οργανώνει.
Διαδραστικά και επίκαιρα
Αυτός ο νέος τρόπος προβολής ενός νησιού και των προϊόντων του με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Άσε που έχω την ευκαιρία όντας στο νησί μου πολύ καιρό να γευτώ και κάτι διαφορετικό.
Τουριστικό προϊόν
Μη ξεχνάτε, οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί ενδιαφέρονται για τέτοια events.
Όλα τα ξενοδοχεία οφείλουν να ενημερώσουν τους θαμώνες τους.
Κι εμείς εδώ καλωσορίζουμε…
…ΕΝΑ σπουδαίο GUEST CHEF που θα μαγειρέψει στην πόλη μας, στο υπέροχο Beja bar.
Καλώς όρισες Chef Kazuaki Shitamori.
Nasu Dengaku
Μελιτζάνα στο φούρνο με miso
Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 κ.σ. ηλιέλαιο
90 γρ. πάστα μίσο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. σάκε
2 κ.σ. μιρίν (κρασί από ρύζι)
Σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το σάκε μαζί με το μιρίν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μίσο και αναμειγνύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και με μαχαίρι μυτερό την χαράζουμε, όπως κάνουμε για τις ελληνικές μελιτζάνες φούρνου.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι λίγο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τοποθετούμε σε αυτό τη μελιτζάνα. Την ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να μαλακώσει.
Αλείφουμε τη μελιτζάνα με τη σάλτσα και ψήνουμε στο γκριλ 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγο καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.