tirannis-header-telikoΗ εταιρεία Aluplus Ε. & Α. Τυρανής ξεκίνησε σαν ατομική επιχείρηση από τον Ευστράτιο Τυρανή το 1980 στο Πλωμάρι και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο κατασκευής αλουμινίου και σιδήρου. Το 2007 ιδρύθηκε η εταιρεία Aluplus Ε. & Α. Τυρανής διατηρώντας την έδρα της στο Πλωμάρι, συνεχίζοντας την εξέλιξη κατασκευής κουφωμάτων, ακολουθώντας τη ροή της εποχής και αναπτύσσοντας τη δραστηριότητά της στην κατασκευή ενεργειακών κουφωμάτων.

Το Βιομηχανικό Εργαστήριο Κατασκευής Κουφωμάτων Ε. & Α. ΤΥΡΑΝΗΣ, με πείρα 40 ετών, διαθέτει υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, άριστες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, παρέχει Πιστοποίηση CE, και διεκπεραιώνει Μελέτη & Κατασκευή ενεργειακών κουφωμάτων με περιμετρικό μηχανισμό και πιστοποιημένα ενεργειακά τζάμια. Αναλαμβάνει έργα σε όλο το νησί της Λέσβου, στο Πλωμάρι, τη Μυτιλήνη, την Καλλονή, το Μόλυβο, την Πέτρα, την Ερεσό, την Αγιάσο κ.ά.

sofia-aluplus-002-1136x467

Η Ε. & Α. Τυρανής μπήκε στην elite των κατασκευαστών της Europa Club με νέο πλήρες εκθεσιακό χώρο στις εγκαταστάσεις της και είναι σε θέση να σας λύσει κάθε απορία και να δείτε μαζί τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου που ταιριάζουν στο χώρο σας. Κουφώματα αλουμινίου, αυλόπορτες και αυλόγυροι, κάγκελα, πέργκολες & σκίαση, πόρτες εισόδου, ρολά & σήτες, χωρίσματα – διαχωριστικά, είναι μερικά από τα προϊόντα αλουμινίου, ενώ η εταιρεία αναλαμβάνει την τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων για να μην έχετε απώλειες θέρμανσης στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Η Aluplus Ε. & Α. Τυρανής συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου κατασκευής αλουμινίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 22520-31172 και 6948339818 ή να επισκεφτείτε το site http://www.tyranis.gr όπου μπορείτε να βρείτε αυτό που ταιριάζει για το χώρο σας.

elysion2

Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

Ο τομέας των κτιρίων και των μεταφορών αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στη χώρα. Τα κτίρια στην Ελλάδα ευθύνονται περίπου για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ, κατά την περίοδο 2000-2005 αύξησαν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά περίπου 24%, μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην Ευρώπη. Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους τα ελληνικά κτίρια είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα είναι η παλαιότητά τους και η μη ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας σε αυτά, λόγω έλλειψης σχετικής νομοθεσίας τα τελευταία 30 χρόνια.

Περισσότερα από αυτά τα κτίρια αντιμετωπίζουν θέματα, όπως:

-Μερική ή παντελή έλλειψη θερμομόνωσης

Παλαιάς τεχνολογίας κουφώματα (πλαίσια/μονοί υαλοπίνακες)

-Ελλιπή ηλιοπροστασία των νότιων και δυτικών όψεών τους

Μη επαρκή αξιοποίηση του υψηλού ηλιακού δυναμικού της χώρας

-Ανεπαρκή συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης/κλιματισμού με αποτέλεσμα χαμηλή απόδοση.

paradosiakou-180

Σημαντική παράμετρος, επίσης, που καθορίζει την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου είναι η συμπεριφορά των ενοίκων. Η ελλιπής ενημέρωση των χρηστών-κατοίκων σε θέματα ορθολογικής χρήσης και διαχείρισης της ενέργειας, οδηγεί συχνά σε σπάταλες συμπεριφορές, όπως η εγκατάσταση μεμονωμένων κλιματιστικών συστημάτων χωρίς μελέτη, η χρήση συσκευών χαμηλής απόδοσης, η μη συντήρηση του συστήματος θέρμανσης, κ.ά.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) ολοκληρώνοντας το θεσμικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, προχωράει, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία δέσμη οικονομικών κινήτρων προκειμένου να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων του οικιακού τομέα, μέσω του Προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”.