Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

“Χρυσοχέρα” οικιακή βοηθός!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 40ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΞΑΦΡΙΖΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΠΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ!

 

-Η 40χρονη βρίσκεται αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες, καθώς έχει κλέψει κοσμήματα και μετρητά που φθάνουν τις 25.000 ευρώ, τα οποία διέθετε προς πώληση σε κοσμηματοπωλεία

-Παρότι έχει στοιχειοθετηθεί η εμπλοκή της σε 8 περιπτώσεις κλοπής, η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση εκτιμώντας πως τα θύματά της είναι περισσότερα

 

Επί 13 χρόνια ξάφριζε ανενόχλητη στη Μυτιλήνη νοικοκυριά μία 40χρονη, στη δράση της οποίας έδωσαν τέλος τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης ανασύροντας στοιχεία ερευνών του παρελθόντος που την “έκαψαν”. Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε υπό τον συντονισμό του διοικητή της υπηρεσίας Μιχάλη Δουλαβέρη, ο οποίος “έβγαλε λαγό” με αφορμή μία πρόσφατη υπόθεση κλοπής για την οποία μάλιστα η κατηγορούμενη, όπως αποδείχθηκε, δεν εμπλεκόταν.

Τα στελέχη της Ασφάλειας λειτούργησαν με κινηματογραφικό τρόπο  καταφέρνοντας ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις για τη δράση της 40χρονης, όταν ακόμα είχε προσαχθεί έως ύποπτη στην Αστυνομία, να ταυτοποιήσουν αποτύπωμά της με αποτυπώματα που είχαν συλλέξει από κάποιες διαρρήξεις του παρελθόντος όπου αυτό ήταν δυνατό. Σε μια διάρρηξη που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, το αποτύπωμα που είχε στο αρχείο της η Αστυνομία με το αποτύπωμα της κατηγορουμένης ήταν το ίδιο!  Με αυτό τον τρόπο η 40χρονη βρέθηκε στο δόκανο της Αστυνομίας,  η οποία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της δράσης της “δένοντας” τη μία μετά την άλλη τις υποθέσεις.

Μέχρι την Παρασκευή, από την έρευνα των αστυνομικών είχε στοιχειοθετηθεί η συμμετοχή της σε 8 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, κατά τις οποίες αφαιρούσε κοσμήματα, μετρητά και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται πως ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας συνεχίζει την έρευνά της, καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η δράση της ξεπερνά τις 8 υποθέσεις.

Καθώς η τελευταία κλοπή στην οποία στοιχειοθετείται η συμμετοχή της έγινε τον Απρίλιο, δεν ήταν δυνατή μέχρι την Παρασκευή η σύλληψή της λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, εκτιμάται όμως πως λόγω της σοβαρότητας του κατηγορητηρίου θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης.

 

Χρυσοχέρα!

 

Η 40χρονη θεωρούνταν άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, καθώς δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, αν και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες η Αστυνομία φέρεται να είχε ασχοληθεί μαζί της για παρόμοιας φύσης υπόθεση στο πολύ μακρινό παρελθόν. Προερχόμενη από λαϊκή συνοικία της Μυτιλήνης, η κατηγορούμενη απασχολούνταν σε κατοικίες ως οικιακή βοηθός παρέχοντας τις υπηρεσίες της στην καθαριότητα και στη φροντίδα των σπιτιών. Έδειχνε μια γυναίκα της βιοπάλης που ήταν συνεπής στη δουλειά της, στην πραγματικότητα όμως παράλληλα με τα καθήκοντά της… χρυσοχέρας οικιακής βοηθού έψαχνε και για… χρυσό, καταφέρνοντας στο διάστημα των 13 ετών της δράσης της να μαζέψει από κλοπές μία μικρή περιουσία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 40χρονη “χτυπούσε” τόσο σε κατοικίες εργοδοτών ή πρώην εργοδοτών της, καθώς και σε άλλα σπίτια ευρύτερα στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν. Η τακτική που ακολουθούσε ήταν να καταγράφει καταρχάς τις συνήθειες των θυμάτων της γνωρίζοντας τις ώρες που έμπαιναν και έβγαιναν από τα σπίτια τους, καθώς επίσης και τα “τρωτά σημεία” των κατοικιών, δηλαδή πόρτες και παράθυρα που έμεναν ανασφάλιστα. Στη συνέχεια επέλεγε την ώρα που θα έλειπαν οι ιδιοκτήτες από τις κατοικίες τους κι έμπαινε αθέατη μέσα στα σπίτια κλέβοντας κοσμήματα και μετρητά.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν απασχολούνταν σε κάποιες κατοικίες περιστασιακά κατάφερνε  να βγάζει ακόμα και αντικλείδια, ώστε στη συνέχεια να επανέρχεται και να δρα ανενόχλητη σαν… στο σπίτι της χωρίς να χρειάζεται να παραβιάζει τις πόρτες. Σε κάθε κλοπή που έκανε φρόντιζε φεύγοντας τα πάντα να βρίσκονται στη θέση τους, δηλαδή τα κουτιά από τα οποία αφαιρούσε τα μετρητά και τα κοσμήματα τα έβαζε “στον τόπο τους” ώστε τα θύματα να μην αντιλαμβάνονται άμεσα το κακό που τους συνέβη!

Μεταξύ των κλοπών για τις οποίες κατηγορείται βρίσκονται και οι γνωστές υποθέσεις που απασχόλησαν την τοπική Αστυνομία στο παρελθόν και παρέμεναν μέχρι πρόσφατα ανεξιχνίαστες.

Η 40χρονη αφού ξάφριζε τα σπίτια, στη συνέχεια έβγαινε στην αγορά διαθέτοντας σταδιακά σε κοσμηματοπωλεία τα κλοπιμαία ως δικά της και γι’ αυτό το λόγο κατάφερε να “μπλέξει” στην υπόθεση και δύο κοσμηματοπώλες του νησιού μας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σε βάρος της 40χρονης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει από το αρχείο τις παλιές υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων ώστε να ταυτοποιήσει αποτυπώματα και σε όσες από αυτές έχει γίνει συλλογή τέτοιων στοιχείων με τα αποτυπώματα της κατηγορουμένης.

«Την έβαλα στο σπίτι μου την άτιμη και με κατάκλεψε», ήταν το σχόλιο που έκανε την Παρασκευή ένα εκ των θυμάτων της 40χρονης χρυσοχέρας, όπως αποδείχθηκε, οικιακής βοηθού.

Σ.ΣΑΜ.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ