Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

“Βουτιά”-σοκ στους Τούρκους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

49% ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ!

 

Απίστευτη είναι η “βουτιά” των Τούρκων τουριστών του Αυγούστου στο νησί μας, η οποία με καταγεγραμμένες τις αφίξεις μέχρι και την Κυριακή φτάνει στο 49%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Τα συνολικά στοιχεία των αφίξεων των Τούρκων στη Λέσβο αναμένεται να ανακοινωθούν με το κλείσιμο του Αυγούστου, ωστόσο οι αριθμοί, μια και βγαίνει ο μήνας, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε χθες στα “Νέα της Λέσβου” το γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, μέχρι την Κυριακή οι αφίξεις των Τούρκων που είχαν  καταγραφεί ήταν μόλις 7.650 τουρίστες έναντι 15.128 τον Αύγουστο του 2015. Πρόκειται για απώλεια 7.478 τουριστών από τη γείτονα χώρα, δηλαδή για έναν σημαντικό αριθμό που χάνει το νησί μας από την οικονομία της φετινής τουριστικής περιόδου.

 

Ο Αντώνης Πίκουλος

 

Σχολιάζοντας στα “Νέα της Λέσβου” την πτώση των Τούρκων τουριστών ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Αντώνης Πίκουλος, ανέφερε ότι «ήταν αναμενόμενο, από τη μία τα ζητήματα που προέκυψαν πέρυσι με τη συσσώρευση μεταναστών στο χώρο του λιμανιού και από την άλλη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος η Τουρκία με το παραλίγο πραξικόπημα και την αναστολή των αδειών των δημόσιων υπαλλήλων της γείτονος χώρας να έχουμε αρνητικές επιπτώσεις και στον τουρισμό από την Τουρκία. Θυμάστε πως σε ό,τι αφορά το κομμάτι του μεταναστευτικού είχα εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία μου από πέρυσι την ίδια περίοδο, ήλπιζα όμως για το καλό του τόπου μας να διαψευστώ. Δυστυχώς οι εκτιμήσεις μου επιβεβαιώθηκαν και παρότι είχα προειδοποιήσει πέρυσι το φθινόπωρο, θεωρώ πως οι εμπλεκόμενοι φορείς δεν κινήθηκαν όσο έπρεπε για να διευρύνουν την πίτα του τουρισμού της Τουρκίας για το νησί μας, ώστε τουλάχιστον να μετριαζόταν η ζημιά».

Σ.ΣΑΜ.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ