Ένα παιδικό εργαστήρι διαφορετικό από τα άλλα…

Παιδικό εργαστήρι οργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης σε συνεργασία με μέλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλους εκπαιδευτικούς το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. “Μια κάμπια στη βιβλιοθήκη παρέα με παιδιά από εδώ και από αλλού” θα είναι το θέμα της εκδήλωσης που στόχο έχει να φέρει κοντά τα παιδιά της πόλης με τα προσφυγόπουλα του Καρά-Τεπέ.

Μια πεινασμένη κάμπια θα αναλάβει την επικοινωνία ανάμεσα σε παιδιά της πόλης μας και σε παιδιά πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά-Τεπέ. Τι περιπέτειες θα ζήσει η δικιά μας κάμπια; Τι θα της συμβεί μέσα στις δύο ώρες που θα περάσει μαζί μας; Πώς βρέθηκαν τόσα φρούτα σε μια βιβλιοθήκη; Τα παιδιά, με την κάμπια ξεναγό, θα γνωρίσουν μαζί τα μυστικά της βιβλιοθήκης, θα παίξουν, θα δημιουργήσουν, θα γνωριστούν και θα έρθουν κοντά μέσα από το παιχνίδι.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, κα Μαρία Νάκκα, τηλ. 22510-40134.

Ο αριθμός συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης ευχαριστεί για τη συνεργασία το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στον Καρά-Τεπέ και ιδιαίτερα τον Σταύρο Μυρογιάννη, συντονιστή του Κέντρου και την κ. Anna Foura Wafa, διερμηνέα. Εκφράζει επίσης ευχαριστίες προς τον Πρύτανη και τη διεύθυνση διοικητικής υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και το αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης για τη μετακίνηση των παιδιών από τον Καρά-Τεπέ στη βιβλιοθήκη.