Παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής “Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα” θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στην έκθεση “Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ”, στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Αντικείμενο της ψηφιακής εφαρμογής είναι η ενημέρωση για το φαινόμενο της ηφαιστειακής δραστηριότητας, η γνωριμία του κοινού με τα μεγάλα ενεργά ηφαίστεια του Ελληνικού Αρχιπελάγους και το ρόλο της ηφαιστειακής δραστηριότητας στη διαμόρφωση του ελληνικού χώρου.

Μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή παρουσιάζεται η δραστηριότητα των ηφαιστείων η οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα, και η οποία έχει δημιουργήσει εντυπωσιακές γεωμορφές και έχει κάνει τη χώρα μας ένα ζωντανό γεωλογικό εργαστήρι, χαρίζοντάς μας μεγάλο αριθμό φυσικών πόρων, όπως εκτεταμένα γεωθερμικά πεδία και θερμές πηγές, ορυκτά και μεταλλεύματα.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στα πλαίσια της επιστημονικής ενημέρωσης των επισκεπτών και των μαθητών σχολείων που επισκέπτονται την έκθεση “Το ΔΑΣΟΣ κάτω από τον ΔΡΟΜΟ” στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2251047033, e-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr, www.theforestundertheroad.gr.