“Μικρή αυλή με τη ροδιά”

Κυκλοφόρησε η ποιητική συλλογή του Λέσβιου Αρτέμη Γιαννίτσαρου με τίτλο “Μικρή αυλή με τη ροδιά” σε εικονογράφηση της Καίτης Μεσσηνέζη.

Ο Αρτέμης Γιαννίτσαρος γεννήθηκε στον Μεσότοπο Λέσβου όπου τελείωσε το δημοτικό σχολείο. Φοίτησε στο Α’ Γυμνάσιο αρρένων Μυτιλήνης και στη συνέχεια με κρατική υποτροφία σπούδασε στη Σχολή Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Ήταν καθηγητής Συστηματικής βοτανικής στο Τμήμα βιολογίας και διετέλεσε Διευθυντής του Βοτανικού Κήπου του ίδιου Πανεπιστημίου.

Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής. Ασχολήθηκε και ασχολείται με την έρευνα της χλωρίδας της Ελλάδας. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης επί πολλά χρόνια και Πρόεδρός της από το 1990 – 1999. Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και ιδιαίτερα με την ποίηση. Έγραφε ποιήματα χωρίς να τα δημοσιεύει και αργότερα δημοσίευσε στην εφημερίδα “Μεσοτοπίτικα Νέα” ποιήματα με το ψευδώνυμο Α. Εξυμνιώτης. Ποιήματα με το πραγματικό του όνομα δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά το 1998 στο “Ανθολόγιο Λέσβιων Ποιητών” του Κώστα Μίσσιου. Η “Μικρή αυλή με την ροδιά” είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει μετά από παρότρυνση του ποιητή και δοκιμιογράφου Δημήτρη Νικορέτζου.