Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ενδιαφέρον για ελληνικές startup

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αρκετές είναι οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με χρήση τεχνολογίας, που το τελευταίο διάστημα έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επενδυτών.

Εκτός από τη Viva, το μειοψηφικό ποσοστό της οποίας (49%) εξαγόρασε η αμερικανική JP Morgan πριν από λίγους μήνες, και άλλες ελληνικές εταιρείες που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διέκριναν την ευκαιρία που έδινε η στροφή των Ελλήνων στις ηλεκτρονικές πληρωμές, αντλούν σημαντικά κεφάλαια επεκτείνοντας τις υπηρεσίες τους στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά και μάλιστα λίγους μήνες μετά την ίδρυσή τους. 

Τέτοιο παράδειγμα είναι η νεοσύστατη εταιρεία Woli, που δημιούργησε μια τραπεζική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά να διαχειριστούν τα χρήματά τους και τις αποταμιεύσεις τους και έλαβε επένδυση της τάξης των 700.000 ευρώ από την επενδυτική εταιρεία Eleven Ventures. 

Με την εφαρμογή αυτή ο γονιός δημιουργεί έναν τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο συνδέει με τον λογαριασμό του παιδιού του. Έπειτα, στο όνομα των παιδιών αποστέλλεται μια προπληρωμένη κάρτα Mastercard, μέσω της οποίας τα παιδιά μπορούν να διαχειριστούν τα χρήματά τους ελέγχοντας τις αποταμιεύσεις τους, με στόχο να «μάθουν» τα παιδιά τις βασικές αρχές της διαχείρισης των δαπανών τους.

Το προηγούμενο έτος, η νεοσύστατη εταιρεία Finloup έβγαλε στην ελληνική αγορά μία υπηρεσία όπου οι καταναλωτές αγοράζουν προϊόντα με άτοκες δόσεις, χωρίς να έχουν πιστωτική κάρτα και χωρίς να λαμβάνουν κάποιο δάνειο από την τράπεζα. Η εταιρεία πριν λίγους μήνες, άντλησε 1 εκατομμύριο ευρώ από τη Velocity.Partners, το TECS Capital, την ΕveryPay αλλά και “angel investors” με σκοπό να αναπτυχθεί και να επεκταθεί στην ελληνική αγορά.

spot_img

More articles