Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Νέο πρόγραμμα για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Ένα νέο πρόγραμμα για τη στήριξη των νεοφυών καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων υλοποιεί η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), με πόρους από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης και στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του εργαλείου Equity Platform του σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Ένα ποσό 100 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να επενδυθεί σε νέα επενδυτικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών – μέσω του προγράμματος InnovateNow – με στόχο την ενίσχυση του οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας και την κινητοποίηση ισόποσων ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σαφής στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να προσελκύσει διαχειριστές και ιδιώτες επενδυτές, όχι μόνο για τις επενδύσεις αλλά και για την ενίσχυση έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών αιχμής. Οι συμμετέχοντες πρέπει να διαθέτουν καινοτομικά χαρακτηριστικά και να δραστηριοποιούνται σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, όπως εκείνον της Πληροφορικής, της Βιοτεχνολογίας, της Μικροηλεκτρονικής και να συνεισφέρουν στην παραγωγική διαδικασία μέσω ανάπτυξης IoT, On-demand διαθεσιμότητας υπολογιστικών συστημάτων, ρομποτικών εφαρμογών, τεχνητής νοημοσύνης, νανοτεχνολογίας κ.ά.. 

«Με το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο “InnovateNow” και τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, θέτουμε τις βάσεις για περαιτέρω έξυπνη χρηματοδότηση καινοτόμων νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην κλιμάκωση της ερευνητικής δραστηριότητας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα το επιχειρηματικό περιβάλλον και το οικοσύστημα των επενδυτικών κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ακόμα πιο κατάλληλες προϋποθέσεις για τον επαναπατρισμό του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, που έφυγε από τη χώρα την περίοδο της οικονομικής κρίσης», δήλωσε σχετικά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης. 

«Το “InnovateNow” πλαισιώνει συμπληρωματικά εργαλεία τα οποία έχουν ήδη λειτουργήσει, όπως το Equifund και άλλα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την ΕΑΤΕ. Συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού πλαισίου για τη νεοφυή καινοτομία στη χώρα μας», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΤΕ, Χάρης Λαμπρόπουλος.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img