Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Έρχονται οι δασοκομάντος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Συνάντηση σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποίησε, χθες, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να συζητήσουν για τον συντονισμό δράσεων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και την πιθανή αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων. 

Ο Περιφερειάρχης και ο Υπουργός  συζήτησαν για θέματα πολιτικής προστασίας και εσωτερικής ασφάλειας στα  νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα οποία φέτος ενισχύονται σε ανθρώπινο δυναμικό με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών, καθώς υπερδιπλασιάζονται οι μονάδες δασοκομάντος σε όλη τη χώρα, με τις τρεις από αυτές να δημιουργούνται σε νησιά του Βορείου Αιγαίου: Στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο

Ο κ. Μουτζούρης ζήτησε από τον κ. Κικίλια, ο οποίος και το αποδέχτηκε, την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.), στο οποίο θα καθορίζονται οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των Περιφερειών σε σχέση με τα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Ο Υπουργός συνεχάρη τον κ. Μουτζούρη για τη νέα του θέση ως πρόεδρος της Επιτροπής Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ΕΝ.Π.Ε. και υπογράμμισε την ανάγκη στενής συνεργασίας του Υπουργείου ΚΚΠΠ με τις 13 Περιφέρειες της χώρας, αναφορικά με την πρόληψη, την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το συντονισμό στο πεδίο για την αντιμετώπιση  δασικών πυρκαγιών. 

Ο Περιφερειάρχης κάλεσε τον κ. Κικίλια να παρευρεθεί σε σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των Περιφερειαρχών, προκειμένου να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα, κάτι που όπως απάντησε ο Υπουργός θα γίνει το επόμενο διάστημα. 

spot_img

More articles

spot_img