Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

«Έξυπνο» δαχτυλίδι για τις χρόνιες ασθένειες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η εταιρεία τεχνολογίας υγείας Movano ανακοίνωσε το Movano Ring, ένα οικονομικό wearable που έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να παρακολουθούν τις χρόνιες ασθένειες και να κατανοούν καλύτερα τα δεδομένα τους. Με ποιον τρόπο; Κάνοντας όλες τις βασικές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών, της μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού (HRV), του ύπνου, της αναπνοής, της θερμοκρασίας, των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, των βημάτων και των θερμίδων που καίγονται. 

Η εταιρεία θα εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μετρήσεις των χρηστών σχετίζονται μεταξύ τους ακολουθώντας μια περισσότερο προληπτική προσέγγιση για τον μετριασμό των κινδύνων χρόνιας νόσου. Αυτό, καθώς περισσότεροι κατασκευαστές φορητών συσκευών απομακρύνονται από τα βήματα και τις θερμίδες υπέρ των απλοποιημένων βαθμολογιών και πληροφοριών. Το Oura Ring, το Whoop και το Fitbit χρησιμοποιούν όλα τα αποτελέσματα για να προσαρμόσουν τα δεδομένα ύπνου και ανάκτησης, αλλά κυρίως εστιάζουν στο να σας πουν εάν πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας ή να τον χαλαρώσετε μια δεδομένη ημέρα. Συνοδεύονται επίσης από γραφήματα και μακροσκελείς περιγραφές που μπορεί, κατά καιρούς, να είναι συντριπτικές. Η Movano θέλει οι γνώσεις της να είναι πιο εφαρμόσιμες. 

Το Movano Ring δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και ακόμη και τότε, θα είναι σε έκδοση beta, ενώ η εταιρεία στοχεύει να είναι «ένα από τα πιο προσιτά» στην αγορά.

«Θέλουμε να έχουμε την εμφάνιση, την αίσθηση και την προσιτή τιμή μιας καταναλωτικής συσκευής με την ακρίβεια και την αξιοπιστία μιας ιατρικής συσκευής», υποστηρίζουν από την εταιρεία, συνοψίζοντας τις φιλοδοξίες της συσκευής της.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img