Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

FISHING CLUB – Ακρίτες Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Του Μανώλη Φραντζεσκάκη

Από την 7η Κοπή Βασιλόπιτας φέτος (2016)
Από την 7η Κοπή Βασιλόπιτας φέτος (2016)

Κατά καιρούς έχω δηλώσει ότι δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος, ούτε αρθογράφος, αλλά ένας απλός χομπίστας που μεταφέρω την τρέλα, το πάθος, την αγάπη μου για τη θάλασσα και το ψάρεμα στο χαρτί.

Ήταν καλοκαίρι του 2009 όταν βρέθηκα να ψαρεύω παρέα με τον καλό φίλο Αντώνη Λαγουταρέλλη, γνωστό αρθογράφο πανελλαδικών ψαρευτικών περιοδικών, ο οποίος έδειξε εντυπωσιασμένος από την τεχνική του αφρωτού και μου ζήτησε να γράψω ένα κείμενο σχετικά με την τεχνική αυτή στο περιοδικό “Ψαρεύω”.  Έτσι κι έγινε. Ένα χρόνο μετά το κείμενό μου δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Νο 35 του Ιουνίου του 2010.

Από το 1ο Παιδικό Ψαρευτικό Σεμινάριο
Από το 1ο Παιδικό Ψαρευτικό Σεμινάριο

Το σημερινό είναι το νούμερο 100ό κείμενό μου για το ψάρεμα μετά από εκείνο του Ιούνη του 2010 και αυτό το κείμενό μου θέλω να το αφιερώσω στην παρέα της καρδιάς μου, τους “Ακρίτες Μυτιλήνης Fishing Club”. Σε ανθρώπους που έχουμε κοινή τρέλα και πάθος για τη θάλασσα και το ψάρεμα, μια  παρέα που δημιουργήθηκε αρχικά μέσα απ’ το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα ένα ψαρευτικό σάιτ, το Fish Finder.gr από τέσσερις φίλους τον Οκτώβριο του 2009, ένας από αυτούς κι εγώ.                                                                                    Η φιλοσοφία των τεσσάρων φίλων  ήταν να δημιουργηθεί μια παρέα μέσα στο σάιτ με μέλη αρχικά μόνο από την πόλη μας και στη συνέχεια από όλο το νησί. Στόχος μας να ξεφύγουμε από την άψυχη οθόνη του υπολογιστή και να δημιουργήσουμε μια ζωντανή παρέα από ψαράδες και λάτρεις της θάλασσας. Έτσι κι έγινε. Η παρέα μεγάλωσε και βρίσκεται συχνά, όχι μόνο για ψάρεμα.

Από την 8η Ψαρευτική Συνάντηση
Από την 8η Ψαρευτική Συνάντηση

Μια παρέα από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με ό,τι συνεπάγεται αυτό, ενώθηκαν και έγιναν παρέα. Μια επώνυμη και γνωστή παρέα όχι μόνο στο νησί μας μα και πανελλαδικά, καθώς μέσα από ψαρευτικά σάιτ αρκετοί από αυτούς έχουν προσφέρει απλόχερα τις γνώσεις  τους, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που τους έχει κάνει γνωστούς. Είναι και οι οκτώ ψαρευτικές συναντήσεις και τα δυο παιδικά ψαρευτικά σεμινάρια που έχουν διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές. Οι “Ακρίτες”  δεν είναι κάποιος αναγνωρισμένος όμιλος ή σύλλογος με προέδρους ή αρχηγούς, είναι απλά μια παρέα που αποτελείται από φίλους που αγαπάνε τη θάλασσα και το ψάρεμα.

Το ψάρεμα για τους “Ακρίτες” είναι ένας τρόπος ζωής, ένα ξεκαθάρισμα μυαλού μέσα από την απόλαυση, την διασκέδαση, σε ένα γλέντι παρέα με τη θάλασσα. Στόχος μας η απολαυστική και όχι η ανταγωνιστική αλιεία. Μέσα από τις συναντήσεις και τα παιδικά σεμινάρια θέλουμε να περάσουμε μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους στο να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε ζωντανές τις θάλασσές μας.

Καλές, όμορφες και καθαρές θάλασσες  σε όλους…

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img