Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ηλεκτρονικά και τα ραντεβού με τους γιατρούς

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Αλλάζουν τα δεδομένα και στο κλείσιμο των ραντεβού στις δημόσιες δομές υγείας, που στο εξής μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά και μάλιστα η εφαρμογή του νέου συστήματος έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιείται για τα ραντεβού σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Τοπικά Ιατρεία και ιδιώτες ιατρούς πιστοποιημένους στο «Σύστημα Ηλεκτρονικής  Συνταγογράφησης» και οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν γι’ αυτό την πλατφόρμα finddoctors.gov.gr που σχεδιάστηκε από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας.

Το ψηφιακό αυτό περιβάλλον είναι σχετικά φιλικό παρέχοντας δύο δυνατότητες εισόδου των πολιτών, είτε με την χρήση των κωδικών Taxisnet ή των κωδικών ΑΗΦΥ (Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας) που χορηγούνται στους πολίτες από τους οικογενειακούς γιατρούς, ενώ στη συνέχεια εισάγουν στο σύστημα τον ΑΜΚΑ τους.

Ο πολίτης θα επιλέξει γεωγραφική περιοχή και ακολούθως την προτίμησή του για ραντεβού σε δημόσια δομή ή ιδιώτη συμβεβλημένο ιατρό.

Μέσα από προσυμπληρωμένα πεδία και δυναμικές λίστες επιλογών, με ελάχιστα κριτήρια αναζήτησης και μόνο με τέσσερα «κλικ», θα έχει τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με ιατρό σε ημέρα και ώρα που επιθυμεί.

Θα λαμβάνει SMS επιβεβαίωσης, ενώ θα έχει τη δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης του ραντεβού έως και την προηγούμενη ημέρα.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα εύκολης διαχείρισης των ραντεβού για:

  • Δημιουργία νέου ραντεβού
  • Ακύρωση ραντεβού
  • Διαχείριση ειδοποιήσεων ραντεβού
  • Λίστα με όλα τα ραντεβού που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.
- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις