Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Με πτήσεις σε όλη τη χώρα το Άγιο Φως

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η μεταφορά του Αγίου Φωτός στη Μυτιλήνη με πτήση που γίνεται, όπως κάθε χρόνο, από την εταιρεία Aegean Airlines. Το Άγιο Φως Θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο των Αθηνών στις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ η αποστολή της χώρας μας για την παραλαβή του φέτος θα μεταβεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και όχι όπως κάθε χρόνο Μεγάλο Σάββατο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: «Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Ο Υφυπουργός θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και θα έχει συνάντηση μαζί του. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται να γίνει περί τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και, εν συνεχεία, προγραμματίζεται, η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια».

Η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ θα γίνει με ειδική πτήση της Aegean Airlines χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky Εxpress.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα γίνει με τις πρέπουσες τιμές και η διαδικασία θα προσομοιάζει αρκετά με τις τελετές προ πανδημίας. Θα υπάρξει τιμητικό άγημα του στρατού και κόκκινο χαλί, ενώ η αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου που θα το υποδεχθεί θα αποτελείται από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο.

Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι πως η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για το Τελ Αβίβ και από εκεί για την Ιερουσαλήμ σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και όχι αύριο Μεγάλο Σάββατο ως είθισται. Η διαφοροποίηση οφείλεται στα υγειονομικά μέτρα του Ισραήλ που υποχρεώνουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής να υποβληθούν σε PCR test κατά την άφιξή τους και να παραμείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας για 7 ώρες. Συνυπολογίζοντας τις ώρες πτήσεις κλπ. κρίθηκε αναγκαία η αναχώρηση το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις