Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

“Λέσβος: Το νησί της αγάπης”

“The Island of Love” είναι ο τίτλος του  διεθνούς πολιτιστικού φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο τον Φεβρουάριο του 2017 με αφορμή την φιλοξενία των οστών του Αγίου Βαλεντίνου στον Καθολικό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, καθώς και τον διεθνή εορτασμό του ίδιου Αγίου τον Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια κεντρική, μεγάλη καλλιτεχνική δράση με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, η οποία θα πλαισιώνεται με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.
Οι καλλιτέχνες θα επισκεφθούν την Λέσβο και θα φιλοτεχνήσουν 14 γλυπτά πτηνά, αντίγραφα τριών πρωτοτύπων, που κατασκευάστηκαν από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Φερενίκη Τσαμπαρλή και την ομάδα δημιουργικού, με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών.

Η φιλοτέχνησή τους θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως και την 14η Φεβρουαρίου 2017 σε χώρους, που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης, και θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό.

Τα  γλυπτά θα εκτεθούν σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους στη Μυτιλήνη, ενώ μετά το φεστιβάλ θα δημοπρατηθούν, ώστε τα έσοδα, που θα προκύψουν, να διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων του φεστιβάλ και για φιλανθρωπικό σκοπό, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι “Τα Πουλιά”, το οποίο μαζί με τις έννοιες του “Έρωτα” και της “Αγάπης”, αποτελούν το βασικό θεματικό άξονα όλων των δράσεων.

Την κεντρική καλλιτεχνική δράση του φεστιβάλ θα πλαισιώνει ένα σύνολο παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει:

– Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών
-Βραδιές παραμυθιών και ποίησης

– Γιορτή γαστρονομίας, με την επιμέλεια της Έφης Γιαλούση

-Εκθέσεις λαϊκής τέχνης, φωτογραφίας, ζωγραφικής κ.ά.

-Workshops, διαλέξεις κ.ά.