Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Μόνο γυαλί στο κινητό του μέλλοντος;

Μια μικρή ματιά στο μέλλον μας επέτρεψε να ρίξουμε η πατέντα που πρόσφατα κατοχύρωσε η Apple και η οποία αφορά τον σχεδιασμό ενός iPhone εξ ολοκλήρου κατασκευασμένου από γυαλί, κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε σε ένα από τα κινητά που θα παρουσιάσει στο μέλλον η εταιρεία. Σύμφωνα με την πρόταση της Apple, το κινητό θα χρησιμοποιεί ως οθόνη ολόκληρο το πλαίσιό του με τη συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία με τίτλο “Electronic device with glass enclosure” να έχει ήδη γίνει δεκτή από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ. 

Από τα σχεδιαγράμματα που συνοδεύουν την κατοχύρωση της πατέντας

Σε αυτή γίνεται αναφορά σε μία ηλεκτρονική συσκευή με εντυπωσιακό σχεδιασμό, που θα έχει έξι διαφορετικές περιοχές προβολής εικόνων και περιεχομένου σε μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια, με την προβολή περιεχομένου να γίνεται είτε στην μπροστινή πλευρά, είτε στην πίσω. Επιπλέον αναφέρονται και πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε κανείς να ανοίξει τη συσκευή προκειμένου να κάνει επισκευές.

Σημειώνεται βέβαια, πως η τόσο μεγάλη σε έκταση χρήση γυαλιού ενδεχομένως να συνεπάγεται και αύξηση του βάρους της συσκευής.