Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Μπέργκερ για χορτοφάγους διά χειρός… ρομπότ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Εσείς θα τρώγατε ένα μπέργκερ το οποίο έφτιαξε εξ ολοκλήρου ένα… ρομπότ; Και όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ήδη εφαρμόζεται στην ισραηλινή αλυσίδα ταχυφαγείων BBB, που εδώ και λίγες μέρες προσφέρει ένα χορτοφαγικό μπέργκερ, που παρασκευάζει και μαγειρεύει ένα ρομπότ, το οποίο προσαρμόζει το ψήσιμο και τη σύνθεσή του ανάλογα με τα γούστα των πελατών, κάτι που οπωσδήποτε είναι καινοτόμο!

Το «ρομπότ-σεφ» της SavorEat

Για την παρασκευή του μπέργκερ χρησιμοποιείται ο φούρνος – 3D printer της νεοφυούς επιχείρησης από το Ισραήλ, SavorEat, που εξειδικεύεται στην παραγωγή εναλλακτικών κρέατος και η οποία βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα. «Είναι η πρώτη φορά που ένα μηχάνημα παρασκευάζει αυτόματα ένα εξατομικευμένο μπέργκερ», δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Ρασέλι Βίζμαν.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία της SavorEat, ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ποσότητα των φυτικών πρωτεϊνών ή των λιπαρών στο μπέργκερ του, όπως και το μέγεθός του ή τον τρόπο μαγειρέματός του μέσω μιας εφαρμογής. Στη συνέχεια το παρασκευάζει το «ρομπότ σεφ», που έχει ύψος ενός μεγάλου φούρνου και το οποίο μπορεί να φτιάξει ταυτόχρονα τρία διαφορετικά μπέργκερ. Το μηχάνημα αναμειγνύει διάφορα συστατικά, όπως φασόλια, πατάτες και ρεβίθια προκειμένου να φτιάξει ένα μείγμα που μοιάζει με εκείνο του αληθινού κρέατος και έχει έτοιμο το μπέργκερ σε λίγα μόλις λεπτά. 

Πόσο κοστίζει, όμως, αυτό το μπέργκερ; Στο Ισραήλ τουλάχιστον, περίπου 17 ευρώ μαζί με τηγανητές πατάτες και αναψυκτικό.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img