Να ακυρωθεί η χρονιά!

Ο πρώην προπονητής της Κ19 της Καλλονής, του Διαγόρα και νυν του Πανναξιακού, Χρήστος Πελέκης, σε δηλώσεις του εξέφρασε την γνώμη πως πρέπει να ακυρωθεί η φετινή χρονιά και να διακοπεί επ’ αόριστον το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά στην ομάδα της Νάξου όπου συμμετέχει στον 6ο όμιλο, μίλησε επίσης για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και για το δυσοίωνο μέλλον των ομάδων, εξαιτίας της πανδημίας. 

Αναλυτικά:

Ο Χρήστος Πελέκης αρχικά αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αλλά και πώς το βιώνει ο ίδιος και η ομάδα του.

«Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή τόσο εμείς, όσο και όλη η Ελλάδα βιώνει μία δύσκολη κατάσταση. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την δύσκολη φάση που περνάμε. Τώρα, από την πλευρά μας ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας στις 5 Αυγούστου και έχοντας στο ρόστερ μας αρκετούς γηγενείς αθλητές. Οι αθλητές από την Νάξο πλαισιώνονται με ποδοσφαιριστές που ήρθαν εκτός νησιού, ώστε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Αρχικός μας στόχος είναι να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και ταυτόχρονα να παίξουμε ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, με τη διακοπή του πρωταθλήματος, βρισκόμαστε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με ακόμη τρεις συλλόγους. Δυστυχώς, αυτή η διακοπή λόγω της πανδημίας του Covid-19 μας βγάζει έξω από το πρόγραμμά μας κι αυτό γιατί είχαμε φτάσει σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο. Τώρα, προχωράμε σε άγνωστα νερά καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πραγματικά μπορεί να μας ξημερώσει. Από την πλευρά μας κάνουμε υπομονή και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα».

Αν και είναι αρκετά νωρίς, έχετε κάνει κάποιον προγραμματισμό, σχεδιασμό για την επόμενη μέρα και την επιστροφή της ομάδας στην καθημερινότητά της;

«Τα παιδιά που είναι εκτός νησιού έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, αλλά παρόλα αυτά τόσο αυτοί οι αθλητές όσοι και τα παιδιά από τη Νάξο έχουν πάρει ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Το πρόγραμμα αυτό κάθε βδομάδα το αλλάζουν κι αυτό γιατί προσπαθούμε ακόμη και με αυτόν τον τρόπο να διατηρηθούν τα παιδιά σε μία καλή κατάσταση. Βέβαια όλο αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς κανείς δεν γνωρίζει το πότε θα επιστρέψουμε τόσο στις προπονήσεις όσο και στην αγωνιστική δράση. Προχωράμε στο άγνωστο και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι παίκτες ακολουθούν το πρόγραμμα που τους έχουμε δώσει. Ευελπιστούμε όλοι να είναι συνεπείς και να δουλεύουν εντατικά».

Συμφωνείτε με αυτή τη διακοπή των πρωταθλημάτων κι από την πλευρά σας πιστεύετε ότι ο αθλητισμός θα έπρεπε να είχε μία διαφορετική αντιμετώπιση;

«Η άποψή μου είναι ότι από την στιγμή που σταμάτησε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, να μην ξεκινήσει ξανά. Βλέπουμε πως ακόμη και οι μεγαλύτερες κατηγορίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και κανείς δεν ξέρει το πότε θα επιστρέψουν. Δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής να έχει κάνει προετοιμασία πενήντα ημέρες και συνολικά να έχει προπονηθεί τρεις μήνες, να σταματά απότομα και στη συνέχεια μετά από τόσο καιρό να του λες επίστρεψε και κάνε προπόνηση. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει και τις διοικήσεις σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς έχουν δαπανηθεί κάποια χρήματα. Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση στις ομάδες μετά την επιστροφή κι αν επιστρέψουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Είναι μία πραγματικά δύσκολη κατάσταση και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δοκιμάζει τις αντοχές του».

-Πιστεύετε πως θα επηρεαστεί το ποδόσφαιρο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γενικότερα με όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει;

«Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα η ποιότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έχει πέσει αρκετά και νομίζω ότι θα το επηρεάσει ακόμη περισσότερο. Όπως είπα και πριν οι ομάδες έχουν κάποια μπάτζετ τα οποία δυστυχώς με αυτή την κατάσταση δεν έχουν έσοδα από πουθενά. Σίγουρα, πρόβλημα θα αντιμετωπίσει τόσο η Μύκονος όσο και η ομάδα της Σαντορίνης που έχουν αθλητές με αρκετά υψηλά συμβόλαια».