Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

«Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το νερό»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


«Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των νερών», ζητά με ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Μυτιλήνης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει άλλη μια ιδιωτικοποίηση, τη στιγμή που ακόμα ο λαός μας θρηνεί τα θύματα της ιδιωτικοποίησης των τρένων, κάτι που δείχνει την κυνικότητά τους όσον αφορά την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργατικών – λαϊκών αναγκών». 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του ΚΚΕ, Νίκη Τσιριγώτη, Παναγιώτης Βαλάκος και Στρατής Κόμβος θεωρούν πρόσχημα την προστασία της ποιότητας των υδάτινων πόρων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προωθεί τον έλεγχο της ζήτησης και όχι την αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού. «Η λειτουργία των ΔΕΥΑ στη λογική κόστους – οφέλους άνοιξε τον δρόμο γι’ αυτή την εξέλιξη. Η εμπορευματοποίηση δεν είναι κάτι νέο. Τα τιμολόγια ύδρευσης στους περισσότερους Δήμους έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν διευρυνθεί οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ μειώνεται το προσωπικό, το δίκτυο συντηρείται πλημμελώς. Με την παραπέρα εμπορευματοποίηση, η κατάσταση θα επιδεινωθεί, μετατρέποντας αυτό το βασικό αγαθό σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, θα επιδεινώσει παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, την ποιότητα του νερού», επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Και καταλήγει: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, είναι βασική λαϊκή ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα για όλο τον λαό. Είναι απαραίτητο τώρα να δυναμώσει η πάλη για συνολική ανατροπή της πολιτικής εμπορευματοποίησης του νερού, να ξεριζωθεί ο ανταγωνισμός των χρήσεων και της αξιοποίησής του με γνώμονα το κέρδος, τόσο από ιδιωτικούς ομίλους όσο και από μεικτές επιχειρήσεις και ΣΔΙΤ. Να διεκδικηθεί φθηνό και ποιοτικό νερό και άμεση μείωση όλων των τιμολογίων κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με μια ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα για την αξιοπρεπή διαβίωση. Καμιά διακοπή νερού για τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, για τους ανέργους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img