Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα από την Xiaomi

  • Για πρώτη φορά στη μεσαίας κατηγορίας σειρά κινητών τηλεφώνων, το Redmi Note 11 που παρουσιάζεται αύριο από την Xiaomi, θα έχει τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 120 W. Πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση του μοντέλου συγκριτικά με τη σειρά Note 10 που είχε φόρτιση 67W στην Κίνα και 33W στον υπόλοιπο κόσμο.

 

  • Πληρωμές μέσω… ρολογιού θα μπορούμε να κάνουμε χρησιμοποιώντας το «έξυπνο ρολόι» Mi Smart Band 6 NFC της Xiaomi, με το οποίο θα μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφες πληρωμές, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας με τη Mastercard. Ήδη κυκλοφορεί το μοντέλο του ρολογιού χωρίς τη δυνατότητα πληρωμών, ενώ στην Ευρώπη είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιταλία απ’ όπου μπορούμε να το αγοράσουμε με κόστος 55 ευρώ περίπου. 
    Φυσικά δεν πρόκειται για το μόνο ρολόι με αντίστοιχες δυνατότητες, αλλά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα φθηνότερα και μάλιστα από μια εξαιρετικά διαδεδομένη και αξιόπιστη εταιρεία, όπως η Xiaomi.

 

  • Η εταιρεία Xiaomi ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2024 επενδύοντας μάλιστα πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια προς αυτή την κατεύθυνση μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τώρα μένει να διευκρινιστεί το αν θα το παράγει η ίδια ή θα το αναθέσει σε κάποιον τρίτο κατασκευαστή. Την ίδια στιγμή βέβαια η εταιρεία που έχει καταλήξει να είναι συνώνυμο της ηλεκτροκίνησης, η Tesla, κατάφερε να γίνει μόλις η 5η εταιρεία τεχνολογίας (μετά τις Apple, Microsoft, Amazon και Alphabet), η αξία της οποίας ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Κι όλα αυτά, καταφέρνοντας να κλείσει συμφωνία πώλησης 100.000 αυτοκινήτων στην εταιρεία ενοικίασης Hertz.