Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ψηφιακή έκθεση καινοτομίας από την Πάτρα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

  • Εικονικά περίπτερα για τεχνολογία και διασύνδεση αγοράς-έρευνας

Εικονικά, με παράλληλη ψηφιακή επικοινωνία και 50 ψηφιακά περίπτερα όπου θα προβάλλονται νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητικά έργα και εργαστήρια, καθώς επίσης και ινστιτούτα και φορείς υποστήριξης, θα πραγματοποιηθεί η 7η Έκθεση Καινοτομίας & Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ από τις 4 έως και τις 6 Δεκεμβρίου. Έτσι κάθε ενδιαφερόμενος απ’ όποιο σημείο και αν βρίσκεται μπορεί να επισκεφτεί την έκθεση, με τα ψηφιακά περίπτερα να είναι επισκέψιμα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και ομιλίες για θέματα όπως η τεχνολογία, χρηματοδότηση βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, θερμοκοιτίδες για καινοτομία, τεχνολογικές εξελίξεις στην παραγωγή, μηχανισμοί υποστήριξης της καινοτομίας, συνδέσεις έρευνας-αγοράς, επιτυχημένες ιστορίες (success stories) και βραβεύσεις. Σε αυτές θα συμμετέχουν 120 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ απευθύνονται όχι μόνο σε επαγγελματίες αλλά και στο ευρύ κοινό. 

Σημαντική θα είναι η παρουσία στην έκθεση και από εκπροσώπους θεσμικών φορέων, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, που θα είναι κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, αλλά και οι Υφυπουργοί Χρήστος Δήμας, Άγγελος Συρίγος, Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, καθηγητής Αθανάσιος Κυριαζής.

Μεταξύ άλλων στην έκθεση θα βρεθούν European Patent Attorneys που θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ενώ σύμβουλοι μεταφοράς τεχνολογίας θα εξηγήσουν πώς η καινοτομία μπορεί να δημιουργήσει νέες αγορές. Επιπλέον τρία σημαντικά Κέντρα Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας, δύο του Πανεπιστημίου Πατρών και ένα του ΙΤΕ/Ι.Ε.Χ.ΜΗ. (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής) θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, που θα επηρεάσουν την δυναμική όχι μόνο της περιφέρειας, αλλά και της ίδιας της χώρας με αναμενόμενη επίδραση και στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η Patras IQ διοργανώνεται από τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Μπορείτε να επισκεφτείτε διαδικτυακά την έκθεση στο www.patrasiq.gr.

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις