Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

“Πράσινο φως” για το data center της Microsoft

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Το πράσινο φως για τη δημιουργία του κέντρου δεδομένων (“data center”) της Microsoft έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), αφού γνωμοδότησε θετικά προς τη Δ.Ε.Σ.Ε. για την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου “Investment in Data Centres in Greece”. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός Συγκροτήματος Κέντρων Δεδομένων και Τεχνολογικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων αποτελούμενου από 3 Κέντρα Δεδομένων (Data Centers), σε δύο διαφορετικές περιοχές εγκατάστασης, στα Σπάτα και στο Κορωπί, με σκοπό την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Microsoft Cloud) στην Ελλάδα.

Τα Κέντρα Δεδομένων θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση, επεξεργασία και το διαμοιρασμό μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων σε χρήστες, ενώ το Υπολογιστικό Νέφος (Cloud computing) αφορά στη διάθεση υπολογιστικών πόρων μέσω διαδικτύου (π.χ. servers, apps κλπ.), από κεντρικά συστήματα που βρίσκονται απομακρυσμένα από τον τελικό χρήστη και τα οποία εξυπηρετούν τους χρήστες με την αυτοματοποίηση διαδικασιών, παρέχοντας ποικίλες ευκολίες και ευελιξία σύνδεσης.

Η Microsoft έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα από το 1992, ενώ λειτουργεί παγκοσμίως περί τα 200 Data Centers, σε 34 χώρες, συνδεόμενα μεταξύ τους με περισσότερα από 165.000 μίλια υποθαλάσσιων, χερσαίων και εντός μητροπολιτικών περιοχών οπτικών ινών. 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img