Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Άλλο ένα καλοκαίρι

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Είμαι σίγουρη πως στην Ερεσό πάλι φέτος στον Μπαξέ της Αντιόπης θα σχεδιάσουμε πώς θα κάνουμε καλύτερο φωτισμό στο χώρο του καθιστικού, πώς θα βάλουμε καλύτερα την τέντα ώστε να μην μας χτυπάει ο ήλιος την ώρα του πιο  τέλειου ηλιοβασιλέματος και το πώς θα φτιάξουμε μία γωνιά στο πίσω μέρος του σπιτιού για να ξαποσταίνουμε μόλις γυρίζουμε ντάλα μεσημέρι από το Αφεντέλι.
Πάλι θα κάνουμε ντουζ με το λάστιχο στο πλάι πάνω στην μπλε Βαρέλα, θα τρέχουν οι κόκκοι της άμμου πάνω στους κάκτους και τα νερά από τα μαλλιά μας θα στραγγίζουν στα πατώματα εδώ κι εκεί!
Σίγουρα θα χρειαστεί να μαντάρουμε ξανά τη σήτα αφού συνέχεια τη λαβώνουμε μεταφέροντας ράντσα και κρεβάτια από δω κι από κει για την παραδοσιακή στρωματσάδα.
Και δίχως άλλο θα απολαμβάνουμε βαρελίσια φέτα Μεσοτόπου με βρεγμένο παξιμάδι και ώριμη ντομάτα στο ξύλινο τραπέζι της Μαρίτσας!
Και επίσης θα περιμένουμε να γίνουν τα σύκα να φτιάξουμε μαρμελάδες! Να λιάσουμε τα ψτάλια πάνω στα αρωματικά χόρτα του κάμπου, τα ξερόκλαδα της ρίγανης και το φλισκούνι και να γεμίσουμε τα καλύτερα αδραμιτιανά με καρύδια και μπαχάρια! Το χειμώνα θα τα τρατάρουμε  μέσα από το τσίγκινο κουτί με τα φύλλα δάφνης και τον ξερό βασιλικό για να μας θυμίζουν το καλοκαίρι μας!
Πάλι και φέτος είμαι σίγουρη ότι θα παίξουμε και μπιρίμπες υπό το αόρατο βλέμμα της θείας Μαρίτσας, χωρίς την θεία Ελπίδα και πολύ μας λείπουν!
Όπως και να γίνει η Σκάλα χωρίς εκείνους τους ανθρώπους που μεγαλώσαμε και ζήσαμε μαζί δεν είναι το ίδιο, αλλά μαθαίνουμε να ζούμε μ’ αυτό!
Άντε πάλι θα κατεβαίνουμε στην Σκάλα για ένα σουβλάκι στο στενάκι, όμορφο γευστικό χειροποίητο με ωραίες χειροποίητες φρέσκες πατάτες και ανθρώπους που δουλεύουν.
Εμείς εδώ περνάμε ζάχαρη.
Μας αρέσει η ηρεμία.
Η ραστώνη.
Εκείνο το χύμα που ξεκουράζει.
Μαγιό, παρεό και σαγιονάρα.
Less is more!
Μια ζωή που αριστοτεχνικά ζούμε τα καλοκαίρια σ’ ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη του πλανήτη και που μας φέρνει πάντα αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό deep down!


Κέικ vegan

Υλικά

  • 2 1⁄2 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3/4 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 1 + 3/4 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • λίγο αλάτι
  • λίγη μαστίχα, τριμμένη
  • 2 κουτ. γλυκού μαχλέπι, κοπανισμένο
  • 1 κάψουλα βανιλίνη
  • ξύσμα από 2 μέτρια πορτοκάλια
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα με τη φλούδα, χοντροκομμένα
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και το κονιάκ, το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας στο κέντρο της με ένα λεπτό ξυλάκι.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img