Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Απόγνωση για τα δεδουλευμένα τους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ

 

– Ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Δόμηση”, Γιάννης Μακρής προειδοποιεί ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλη διαβροχή κάτω από τις πιέσεις που δέχεται από το προσωπικό

-«Δεν μου έφερε η υπηρεσία τα τιμολόγια και ως εκ τούτου δεν μπορώ να πληρώσω», είναι η απάντηση που δίνει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Χρύσανθος Αργυρίου

 

Πέρυσι είχαν πληρωθεί την πρώτη δόση των δεδουλευμένων τους στις 3 Σεπτεμβρίου, φέτος όμως δεν φαίνεται τέτοια προοπτική, καθώς για να πληρωθεί ο εργολάβος υπάρχει ακόμα δρόμος! Για το προσωπικό που απασχολείται στη δακοκτονία ο λόγος που αποτελείται κατά κύριο λόγο από ανέργους και άτομα με οικονομικά προβλήματα, που κάνουν περιστασιακά μεροκάματα, έχοντας απόλυτη ανάγκη τα χρήματα των δεδουλευμένων τους για να καλύψουν άμεσες ανάγκες.

Η δυσφορία των εργαζομένων στην δακοκτονία είναι έντονη κατά της Περιφέρειας και κυρίως κατά του Αντιπεριφερειάρχη, Χρύσανθου Αργυρίου, στον οποίο ως γνωστόν έχει ανατεθεί από τη Χριστιάνα Καλογήρου η αρμοδιότητα των οικονομικών.

Όπως ανέφεραν χθες οι εργαζόμενοι της δακοκτονίας στα “Νέα της Λέσβου” «είναι ντροπή να ζητιανεύουμε κάθε χρόνο για τα δεδουλευμένα μας. Έχουμε ανάγκες, έχουμε παιδιά και υποχρεώσεις που τρέχουν, επιτέλους ας δείξουν λίγη ευαισθησία από την Περιφέρεια. Κάποιοι από εμάς στερούμαστε ακόμα και τα απολύτως αναγκαία για τα νοικοκυριά μας, ας το καταλάβουν επιτέλους».

 

Το ξέσπασμα Μακρή

 

Χθες ξέσπασε και ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Δόμηση” που υλοποιεί το έργο της δακοκτονίας, Γιάννης Μακρής, ο οποίος μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” επεσήμανε πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τους εργάτες να ζητούν τα δεδουλευμένα τους. «Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα από το προσωπικό που ζητά και δικαίως τα χρήματά του, καθώς πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη. Εμείς ως εταιρεία έχουμε βάλει μέχρι τώρα χρήματα για να καλύψουμε τα τρέχοντα έξοδα και φυσικά τις εισφορές για το προσωπικό, περιμέναμε όμως αυτό το διάστημα να είχε δρομολογηθεί η διαδικασία για την είσπραξη μιας πρώτης δόσης. Αυτό είχε συμβεί πέρυσι για το ποσό των 300.000 ευρώ, φέτος όμως όπως βλέπουμε να κινούνται οι διαδικασίες θα αργήσουμε. Η πίεση που δεχόμαστε από το προσωπικό είναι πολύ μεγάλη και βρισκόμαστε σε πραγματικά δύσκολη θέση. Ελπίζω αυτό να το καταλάβει επιτέλους ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Αργυρίου και να φροντίσει για την επίσπευση των διαδικασιών, λαμβάνοντας υπόψη πως στη δακοκτονία κατά κύριο λόγο απασχολούνται φτωχοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη και από το 1 ευρώ. Πρέπει λοιπόν να δείξουν ευαισθησία ειδικά στους δύσκολους καιρούς μας», είπε ο κ. Μακρής.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Δόμηση” προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα προχωρήσει σε άλλη διαβροχή για το δάκο. Οπότε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκύψουν σοβαροί κίνδυνοι για την ποιότητα της προσεχούς παραγωγής ελαιολάδου, αλλά και για την ίδια την εργολαβία δεδομένου πως ήδη έχουν γίνει τρία ραντίσματα, δηλαδή έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου και απομένουν επιμέρους παρεμβάσεις.

 

“Ψάχνει τα τιμολόγια”! 

 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργυρίου απαντώντας σε ερώτηση των “Νέων της Λέσβου” ανέφερε ότι «έχω ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να μου φέρουν τα σχετικά τιμολόγια, εφόσον όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πώς να πληρώσουμε;», διερωτήθηκε. Και συνέχισε: «Πέρυσι είχαμε πληρώσει 4 Σεπτεμβρίου, μου είχαν προσκομίσει όμως τα τιμολόγια, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα φέτος και σε κάθε περίπτωση όποτε αυτό γίνει βεβαίως και θα πληρώσουμε».

Σ.ΣΑΜ.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img