Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Επιλαχόντες στην θέση των ωφελουμένων!

ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 

Συνεχίζεται το “μπάχαλο” που παρουσιάστηκε από την πρώτη μέρα ανάρτησης των οριστικών αποτελεσμάτων για τα παιδιά που εντάχθηκαν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών. Κι αυτό γιατί η έγκριση των αιτήσεων ανά περιοχή δεν έγινε σε συνάρτηση με τις προσφερόμενες θέσεις των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, με συνέπεια πολλοί γονείς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα να απευθύνονται στις δομές και να μην υπάρχει κενή θέση για να εγγράψουν το παιδί τους! Το τραγελαφικό είναι ότι αντί η κυβέρνηση να παραδεχτεί αυτό το “μπάχαλο” και να επιλύσει τα προβλήματα, ανακοίνωσε χθες ότι «θα δώσει την δυνατότητα να πάρουν voucher χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός Παιδικών Σταθμών».

Ωστόσο δεν εξηγεί ότι οι επιλαχόντες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επειδή μεγάλος αριθμός ωφελουμένων που έλαβε το voucher δεν βρίσκει δομές στην περιοχή του. Οι πρώτοι υπολογισμοί αναφορικά με αυτούς που δεν θα βρουν θέση λόγω έλλειψης δομών στις περιοχές τους κάνουν λόγο για 5.000 έως και 15.000 θέσεις, με τα οριστικά αποτελέσματα, όμως, να αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Με απλά λόγια, ο αριθμός των παιδιών που θα λάβουν το voucher δεν θα αυξηθεί αλλά, κατ’ εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ, εφόσον δεν βρεθεί θέση για όλους τους ωφελούμενους, τα κουπόνια θα δοθούν σε επιλαχόντες.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, δεδομένου ότι οι Δήμοι δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα φοιτήσουν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, αποφασίσθηκε να δοθεί δίμηνη παράταση (έως τις 30/10/2016) στις συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτούς και μετά να αποφασισθεί ο τελικός αριθμός όσων θα παραμείνουν ανάλογα με τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν.

Ν.Β.

 

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img