Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

«Δεν πάει άλλο», είπαν οι νησιώτες

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


«Δεν πάει άλλο», είπαν χθες οι νησιώτες έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, σε μία διαδήλωση που είχε και κόσμο και παλμό παρά τις δυσκολίες για να μετακινηθούν οι εκπρόσωποι των φορέων από τη νησιωτική Ελλάδα προς την πρωτεύουσα. Η διαδήλωση, στην οποία εκτός από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου συμμετείχαν και εκπρόσωποι από το Νότιο Αιγαίο, ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18:00, όμως ο κόσμος είχε φτάσει νωρίτερα στην περιοχή, ενώ ξεχωριστή θέση είχε η παρουσία του Εργατικού Κέντρου της Λέσβου υπό τον πρόεδρο Γιάννη Ζαφειρίου. Επίσης συμμετείχαν στηρίζοντας την προσπάθεια η Βουλευτής Μαρία Κομνηνάκα και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Αγλαΐα Κυρίτση.

Έχοντας τη στήριξη της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, δεκάδων Σωματείων και επαγγελματικών φορέων, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα έξω από το Υπουργείο, ενώ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος επανέλαβε τις ήδη γνωστές θέσεις του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για επικείμενες προσλήψεις και στελέχωση των κενών.  

Το Εργατικό Κέντρο με το πανό της Λέσβου έξω από το Υπουργείο Υγείας

Όπως είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Λέσβου Γιάννης Ζαφειρίου στην εφημερίδα μας μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Υφυπουργό: «Δυστυχώς δεν ακούσαμε κάποια ουσιαστική κουβέντα για τα ζητήματα που θέτουμε και που απασχολούν την καθημερινότητα των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου, των συνταξιούχων, των αγροτών  και των ανέργων, της νέας γενιάς που βλέπει να τσακίζονται τα όνειρά της στη μέγγενη της κερδοφορίας των Ομίλων, βλέπει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να γκρεμίζεται και στη θέση του να ορθώνουν τα ιδιωτικά συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.  Ο Υφυπουργός επανέλαβε τα ήδη γνωστά κλισέ για προσλήψεις που «έρχονται», αυτά όμως έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε χρόνια τώρα. Αυτό που βλέπουν καθημερινά οι νησιώτες είναι να καταργείται η 24ωρη εφημερία από τα Κέντρα Υγείας, όπως αυτό της Μυτιλήνης, να μην υπάρχουν γιατροί και ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας και στο νοσοκομείο, ενώ σε νοσοκομεία, όπως της Λήμνου, να απουσιάζουν ακόμα και βασικές ιατρικές ειδικότητες, χωρίς τις οποίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Όποιος θέλει να βρει γιατρειά του δείχνουν το δρόμο του ταμείου να πληρώσει για να έχει περίθαλψη στα απογευματινά ιατρεία.  Εμείς λέμε όχι σε όλα αυτά και καλούμε τις κοινωνίες των νησιών μας να αντισταθούν. Μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε μια άλλη περίθαλψη για τις δομές των νησιών μας, μία περίθαλψη που δεν θα βάζει στη ζυγαριά τη βιωσιμότητα και το κόστος των δαπανών, αλλά τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες των νησιωτικών κοινωνιών», είπε ο κ. Ζαφειρίου ο οποίος απηύθυνε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης και χαιρετισμό εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα από τους συγκεντρωμένους.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img