Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Δίνουν ζωή από τη ζωή τους

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Όχι μία, αλλά δύο γυναίκες από την Λέσβο είναι συμβατές δότριες μυελού των οστών με δύο παιδάκια, των οποίων η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων. 

Συγκεκριμένα η μία είχε δώσει δείγμα μυελού των οστών σε εθελοντική αιμοδοσία που είχε πραγματοποιηθεί στο Πλωμάρι για την μικρή Πηνελόπη από την Αμερική, με καταγωγή από το Πλωμάρι. Η άλλη, φοιτήτρια, είχε συμμετάσχει σε άλλη αιμοδοσία του Συλλόγου, ενώ αυτή τη στιγμή μεταβαίνει στην Αθήνα μετά την είδηση ότι είναι συμβατή δότρια, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προμεταμοσχευματικός έλεγχος. 

Εκ μέρους του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών εκφράζεται μεγάλη ικανοποίηση που στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, δεδομένου ότι οι συμβατές δότριες κατάγονται από το νησί μας,  ανακοινώνοντας: «Είναι και οι δύο ευλογημένες γιατί είναι οι μοναδικές που θα σώσουν δύο παιδάκια που βρίσκονται ένα βήμα πριν τον θάνατο. Και αυτά τα δείγματα πάρθηκαν από τον Σύλλογό μας. Συνεχίζουμε λοιπόν με ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο. Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Στις δύο κοπέλες που έδωσαν ζωή, ευχόμαστε να είναι γερές και η ζωή τους να είναι γεμάτη χαρές!».

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Κυριακή 14 Μαΐου στο πλαίσιο της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν οι Lesvos Runners και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης για να τιμήσουν την Γιορτή της Μητέρας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών θα δώσει το «παρών» ανάμεσα σε 14 συλλόγους από όλο το νησί και θα πραγματοποιεί δειγματοληψία μυελού των οστών για όποιον επιθυμεί να συνδράμει και να γίνει εν δυνάμει συμβατός δότης.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img