Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Drones για τον έλεγχο των δασών

Σε ένα σημαντικό εργαλείο μεταξύ άλλων για την παρακολούθηση των δασών έχουν εξελιχθεί τα drones τα τελευταία χρόνια, καθώς με αυτά μπορεί να γίνει γρήγορα και αποτελεσματικά η συλλογή πολλών δεδομένων και κυρίως με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η εταιρεία Treeswift, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια πριν από δύο χρόνια περίπου.

Οι ιδρυτές της εταιρείας συνδύασαν τις γνώσεις τους για τα drones και τη δασοκομία για να δημιουργήσουν ένα σύστημα, το οποίο σε μία μόνο πτήση, με τη χρήση καμερών και αισθητήρων που είναι ενσωματωμένα στο drone, συλλέγει μια μεγάλη ποσότητα δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η παρακολούθηση της αποψίλωσης ή και η πρόληψη δασικών πυρκαγιών. 

Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το SwiftCruise, ένας συνδυασμός υλικού και λογισμικού που συλλέγει πληροφορίες για κάθε δέντρο ξεχωριστά. Τις πληροφορίες αυτές τις επεξεργάζονται αργότερα ειδικοί αλγόριθμοι, κάνουν καταχωρήσεις σε βάσεις δεδομένων και σκιαγραφούν με αυτό τον τρόπο μια λεπτομερέστερη εικόνα σε σχέση με εκείνη που έχουμε από δορυφορικές και αεροπορικές εικόνες.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img