Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Εγκαίνια για το ΙΕΚ Μυτιλήνης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Τα εγκαίνια του «νέου» κτιρίου του Πειραματικού ΔΙΕΚ Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, παράλληλα με τον αγιασμό για την νέα χρονιά. Έπειτα από αρκετά χρόνια παραμονής στην οδό Στρατή Μυριβήλη το ΔΙΕΚ μεταφέρθηκε στο κτίριο του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, όπου και έγιναν αρκετές αναδιαμορφώσεις ώστε να είναι προσβάσιμο για όλους. Δόθηκε επιχορήγηση, η οποία διατέθηκε αποκλειστικά για την αναβάθμιση του σχολείου. 

Η προσπάθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών του ΔΙΕΚ αλλά και των εθελοντών που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν ήταν μεγάλη, καθώς οι πρώτες μεταφορές ξεκίνησαν τέλος του Αυγούστου. Μετά από έναν «αγώνα δρόμου» η μετακόμιση έγινε με επιτυχία χωρίς επιπλέον χρονοτριβές και η νέα χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι καθηγητές του ΔΙΕΚ, οι σπουδαστές, όλοι όσοι βοήθησαν στην διαδικασία της μετακόμισης, αλλά και άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι ώστε να γίνει η μεταστέγαση του ΔΙΕΚ στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης, Νίκος Μακαρώνης, που έχει καταβάλει τα μέγιστα για την αναβάθμιση και εξέλιξη της σχολής τα τελευταία χρόνια, ανέφερε στην εφημερίδα μας: «Κάναμε σήμερα τον αγιασμό για την νέα χρονιά αν και λίγο καθυστερημένα, καθώς είχαμε τις μετακομίσεις στο νέο κτίριο το οποίο και εγκαινιάζουμε. Από σήμερα το ΔΙΕΚ θα βρίσκεται στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί πλέον θα βρισκόμαστε σε ένα καινούργιο κτίριο, αναβαθμισμένο στο οποίο έγιναν και αρκετές αλλαγές στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης. Ο χώρος είναι πλέον καινούργιος για την σχολή μας και είμαστε και επίσημα έτοιμοι για την χρονιά που έχει ξεκινήσει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν με την διαδικασία της μετακόμισης, αλλά και τον Δήμο για όλη την βοήθεια που μας προσέφερε για να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταστέγαση. Επίσης μέσα από αυτήν την εκδήλωση θέλουμε να τιμήσουμε και τους παλιούς διευθυντές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι επίσης και για την συμφωνία που κάναμε με τη Mythical Coast, όπου πλέον οι σπουδαστές μας θα μπορούν να κάνουν την πρακτική τους εκεί».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img