Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

odisseas-elitisΜε την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από το θάνατο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση “Μνημονεύουμε Οδυσσέα Ελύτη”  τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

1) Μιχάλης Τσάκαλος, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα “Η απήχηση του έργου του Οδυσσέα Ελύτη στον απλό αναγνώστη”.

2) Παναγιώτης Σκορδάς, Φιλόλογος, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, με θέμα: “Οδυσσέας    Ελύτης.  Η  γοητεία του απρόβλεπτου”.

Ποιήματα θα απαγγείλουν οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης Σοφία Σκορδά και Δέσποινα Τζηλιάλη.

3) Δημήτρης Πατίλας, Φιλόλογος, με θέμα “Οδυσσέας Ελύτης. Ο Ήλιος, ο Ηλιάτορας. Ένα  διαχρονικό χορικό  τραγούδι”.

4) Τζάνος Στεφανέλλης, φιλόλογος, με θέμα: “Στιγμές από τη ζωή και το έργο του Ελύτη”, με παράλληλη προβολή οπτικού υλικού.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τα παρακάτω μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή, τα οποία θα αποδώσουν μαθητές και η ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης:

-“Ένα το χελιδόνι”

-“Του μικρού Βοριά”

-“Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”

-“Το μαγισσάκι”

-“Όμορφη και παράξενη πατρίδα”.

_2_tif