Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ευχές μόνο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Δεν μπορώ παρά μόνο να ευχηθώ  ό,τι καλύτερο!
Η χρονιά αυτή επιτέλους οφείλει να μας κάνει τη χάρη.
Πάρε δύναμη, πρόσεχε, μείνε ασφαλής, αλλά άνοιξε την καρδιά σου και χώσε μέσα όλους τους καλούς ανθρώπους της ζωής σου και χάρισέ τους αγάπη.
Να γεμίσεις το ποτήρι σου μ’ ένα καλό κρασί, μια σαμπάνια στην καλύτερη περίπτωση και να ευγνωμονείς το σύμπαν γιατί βρέθηκες στην από δω πλευρά κι όχι στην από κει.
Να ζεις την κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο.
Να δημιουργείς ό,τι μπορείς κι όπως  μπορείς.
Να ΖΕΙΣ για να γεμίζεις αναμνήσεις που θα σε συντροφεύουν στα γεράματα.
Να χαρίζεις.
Χαμόγελα, χαρά, λεφτά, γλυκά.
Δίνε ένα πιάτο φαγητό όπου προκύψει, σαν κι αυτό που έδινε η γιαγιά στη γειτόνισσα ή σαν κι αυτό που έφερνε η γειτόνισσα στο σπίτι σου.
Τσούγκρισε τα ποτήρια με ευχές βγαλμένες από την καρδιά σου.
Χάρισε χωρίς να μετανιώσεις.
Δώσε και φύγε.
Μην περιμένεις ευχαριστώ.
Η χρονιά αυτή θα είναι  καλύτερη γιατί η ζωή πάντα μας οφείλει τα καλύτερα που ακόμα δεν έχουν έρθει.
Υγεία και Ειρήνη στον Κόσμο όλο.
Αφέσου στη διαδικασία της γιορτής χωρίς πολλές σκέψεις.
Μαγείρεψε, στόλισε το τραπέζι, βγάλε τα ασήμια και τα κρύσταλλα. Ή ό,τι έχεις. Τα καλά σου! Αυτά που θεωρείς γιορτινά.
Κάθε μέρα δεν είναι ίδια!
Καλή Πρωτοχρονιά!



Ζελέ λεμόνι με φιλέτα από φρέσκα πορτοκάλια και ανανά

Μια παραλλαγή ενός υπέροχου και δροσιστικού επιδορπίου που συνηθίζεται πολύ στα μυτιληνιά τραπέζια. Είναι  ελαφρύ, νόστιμο και χωνευτικό για μετά από ένα δυνατό γεύμα, όπως είναι και το πρωτοχρονιάτικο.

Υλικά

6 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φιλετάκια χωρίς τις μεμβράνες (ή σε κύβους)
1 κονσέρβα ανανά
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι χωρίς ζάχαρη
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
φλούδες πορτοκαλιού καραμελωμένες
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε αναλόγως. Τα βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Στραγγίζουμε το σιρόπι από τον ανανά και τον κόβουμε σε κομματάκια. Τον ανακατεύουμε με το πορτοκάλι.
Από τη φλούδα 3 πορτοκαλιών αφαιρούμε το άσπρο μέρος και αυτό που μένει το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες ζουλιέν.
Βάζουμε τις λωρίδες σε λίγο νερό και τις βράζουμε αλλάζοντας 2 φορές το νερό για να ξεπικρίσουν.
Μετά το ξεπίκρισμα βάζουμε τις φλούδες να καραμελώσουν μαζί με 1/2 κούπα ζάχαρη.
Τις αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν και τις προσθέτουμε στα φρούτα και ανακατεύουμε.
Όση ώρα βράζουμε τις φλούδες ετοιμάζουμε το ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει. Αντί για νερό βάζουμε το σιρόπι και συμπληρώνουμε με το κονιάκ και νερό όσο χρειάζεται για το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Όταν το ζελέ κρυώσει το ρίχνουμε στα φρούτα και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει στην επιφάνειά του.
Σερβίρουμε σκέτο ή με σαντιγί.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img