Φυσαλίδες εμπιστευτικόν!

Όλοι γνωρίζουμε πως τα αφρώδη κρασιά είναι sexy.
Γιατί άραγε οι φυσαλίδες να μας δημιουργούν μια τέτοια αίσθηση;
Θυμάμαι τον Βασίλη Β. μ’ ένα ποτήρι σαμπάνια να υποδέχεται μια θηλυκή ύπαρξη, στην είσοδο του Ginger της Μαβίλη. Ένας κοσμοπολίτης φίλος, πελάτης και συλλέκτης έργων τέχνης, με βαθιά κουλτούρα.
Το σκηνικό ήταν απολύτως sexy.
 Στο Everleigh Club, ένα υψηλού επιπέδου brothel  – μπου..έλο υψηλής κοινωνίας – του  Chicago, Illinois (1900 – 1911), ένας υψηλός καλεσμένος ήπιε τη σαμπάνια που έπεσε μέσα στο γοβάκι μιας χορεύτριας.
Το σκηνικό ήταν απολύτως  sexy.
Οι φυσαλίδες μιας σαμπάνιας που κάνουν “κορδόνι” στο ποτήρι, σπάνια ξεχνιούνται γιατί πίνονται εύκολα και γρήγορα, χαλαρώνοντας τις όποιες αναστολές.
Επιπλέον οι original φυσαλίδες από την Champagne (Καμπανία) είναι ακριβές … κι αυτό αν μη τι άλλο τις κάνει  απολύτως sexy.
Βρισκόμαστε στην μεταβατική περίοδο της μετά covid εποχής.
Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι διαθέσεις μας πετάνε μαζί με την ψυχή μας που φτερουγίζει για ξεγνοιασιές.
Ανακαλείται στη μνήμη μας η εποχή της χαλαρότητας και της πάλαι ποτέ χλιδής. Τα ζήσαμε όλοι, όλα, αναλογικά. Τα γευτήκαμε, περάσαμε δίπλα και πήραμε γεύση από ξεσάλωμα, υψηλά αλκοόλ, “Μεγάλα Κρασιά”, supper douper βραδιές με ή χωρίς φυσαλίδες.
Φράουλες πασπαλισμένες με άχνη και ξύσμα λεμονιού ενίοτε συνοδεύουν μια ροζέ σαμπάνια. Η αρμονία της φράουλας με την σαμπάνια και τις φυσαλίδες της διαθέτουν πολυτέλεια.
Αν αγαπάτε τις φυσαλίδες, όπως εγώ, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ελληνικές που δημιουργούν πραγματική αίσθηση και κομψότητα:
1. Αμύνταιον, Rose Demi Sec, Ροζέ Αφρώδες, 2019
2. Κλαούντια Παπαγιάννη, Sparkling Ροζέ 2019, 750ml
Ένα απολαυστικό ροζέ αφρώδες κρασί
3. The Illustrious, Hartman Molavi, Λευκό 2016, 750ml
Το νέο αφρώδες κρασί από τη συνεργασία των οινοποιείων Domaine Karanika και Manousakis Winery.
4. Brut Cuvée Speciale, Καρανίκας Λευκό, ξηρό και κριτσανιστό αφρώδες, οινοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Η παραγωγή του είναι περιορισμένη και κάθε μπουκάλι αριθμείται και χρονολογείται χειρόγραφα.
5. Zibibbo Blink Brut Κομψές φυσαλίδες, Σατινένια γεύση, φρεσκάδα, οξύτητα. Ένα αφρώδες από την ποικιλία Zibibbo (Μοσχάτο Αλεξανδρείας), του Παύλου Αργυρόπουλου του Κτήματος Πιερία Ερατεινή.


Το απόλυτο κέικ σοκολάτας χωρίς μίξερ

Υλικά

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. ζάχαρη άχνη
85 γρ. κακάο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. σόδα
2 αυγά
250 ml φρέσκο γάλα
120 ml σπορέλαιο
λίγη βανίλια
250 ml καυτό νερό

Γλάσο σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μπολ με σύρμα το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και την σόδα.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε αργά-αργά το καυτό νερό ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη με λαδόκολλα φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα.
    Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το γλάσο.

Για το γλάσο:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ελαφρά και περιχύνουμε με αυτήν την κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε 15” να σταθεί και ανακατεύουμε απαλά.
  • Περιχύνουμε με το γλάσο την επιφάνεια του κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.