Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Κάνε όνειρα! Μη φοβάσαι

Καθώς έφυγε πάλι το καλοκαιράκι για να ξαναγυρίσει του χρόνου με το καλό, μπαίνουμε σιγά-σιγά στο καβούκι μας. Κάθε αλλαγή εποχής μας κάνει τόσο καλό όσο και κάθε αλλαγή στη ζωή μας. Και ξανακάνουμε όνειρα.
Ε, δεν σου έφτασε η ζέστη;
Δεν χάθηκες στην αγκαλιά του καλοκαιριού τόσο που να γευτείς απόλυτα την αύρα του;
Τι ομορφιά να ξυπνάς και να κοιμάσαι με θέα στη θάλασσα, να βουτάς στα καταγάλανα νερά και να ανατριχιάζεις στα παγωμένα νερά του νησιού μας! Έτσι κουβαλάω μέσα μου το φετινό καλοκαίρι!
Φέτος αλήθεια είναι πως πουθενά δεν συνάντησα τόσο κρύα νερά όσο παλιότερα. Κι εδώ μας αγγίζει η κλιματική αλλαγή κι ας δώσουμε την πρέπουσα σημασία.
Τώρα κάνω μια λίστα επιθυμιών για τον επόμενο καιρό ή το επόμενο καλοκαίρι ή έστω το απώτερο μέλλον!
Σχέδια και όνειρα βγαλμένα με συναίσθημα.
Ένα βήμα πιο πάνω, ένα ταξίδι πιο μεγάλο, ένα όνειρο μέχρι την άκρη του ορίζοντα.

Ας πούμε…

Ταξίδι στα νησιά του Πάσχα, επίσκεψη στο Σαν Τέλμο στο Μπουένος Άιρες να βρω την Patricia Papsis. Στη Χαβάη να δω τη Michael Winner. Στο Λονδίνο να πάω για afternoon tea με την Έλενα, στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη να δω τα φιλαράκια μου. Μια Νάπολη με βόλτα στην Ιταλική Ριβιέρα. Στην  Όαση Siwa με τον Λάκη, στην Καλκούτα με το Μάρτιν, μια βόλτα με αερόστατο πάνω από τη Νάσκα, στο Νότιο Περού, βόλτα στα καλντερίμια της Santillana del Mar.
Κάνω όνειρα.
Γιατί σαν δεν κάνεις όνειρα δεν ζεις.
Τι κι αν δεν γίνουν όλα αυτά; Και τι έγινε;
Είναι σαν να τα ζω και είμαι σίγουρη πως κάποια σίγουρα θα τα κάνω πραγματικότητα γιατί όλα μπορούν να γίνουν σ’ αυτή τη ζωή. Έτσι κι αλλιώς τόσα και τόσα ταξίδια έχω κάνει στη ζωή μου, τώρα θα σταματήσω;
Νιώθω ευλογημένη γιατί μόνο όταν νιώθεις έτσι βγαίνουν τα όνειρα! Καλά να είμαστε!


Κοκτέιλ Negroni

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του perfect cocktail δεν είναι καθόλου απλή.
Χρειάζεται έμπειρο γνώστη, παιχνιδιάρη bartender που να κάνει χημείες και αλχημείες.
Να παίξει με τις θερμοκρασίες και τις οξύτητες, να επιλέξει το ανθρακικό, να υπολογίσει καλά την ένωση της ζάχαρης. Γενικά να ψάχνει και να βρίσκει τρόπους για να αναπαλαιώσει τα κλασικά κοκτέιλ, να τα καταργήσει και να τα ενισχύσει.
Μπορεί οι αναλογίες του κλασικού Negroni να παραμένουν ό,τι πιο αγαπημένο για τους κλασικούς, δηλαδή ίσα μέρη τζιν, κόκκινο βερμούτ και πικρό λικέρ, αλλά για σκεφτείτε το 1/3 να χωριστεί σε 2/6 και να βάλεις 1/3  Campari  το παραδοσιακό  και 1/3 Amaro Montenegro. Τότε έχεις μια άλλη διάσταση, ένα τέλειο νέας εποχής negroni, εξαιρετικό και ευωδιαστό.
Η εποχή αυτή χαρακτηρίζεται για τις  καινοτόμες τεχνικές των απανταχού κοκτέιλ, την παρασκευή σπιτικών bitters, τα δροσερά  ποτά με υγρό άζωτο. Η γιαπωνέζικη μπαρ σκηνή, εμπνέει και πρωτοστατεί από το 2018 φυσικά και στην Ελλάδα, που διαθέτει δυο βραβευμένα μπαρ παγκοσμίως.

Το Negroni στο σπίτι μου γίνεται έτσι απλά:
Χωρίς mixing glass, ούτε strainer, ανακατεύουμε τα ποτά με μια χοντρή φέτα πορτοκάλι με ακέρωτη φλούδα – Ξηρό, περίεργα πικρό, απολύτως ελκυστικό στον ουρανίσκο. Δοκίμασέ το με ένα πάγο clear.

Υλικά

10 ml CAMPARI ή
10 ml AMARO montenegro
10 ml AVERNA
30 ml Martini Rosso
30 ml TANQURAY 10

Πως φτιάχνουμε
Clear ice /Διαφανής πάγος

Γεμίζουμε με εμφιαλωμένο νερό μια παγοθήκη σιλικόνης.
Ρίχνουμε το νερό από την παγοθήκη μέσα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, ώστε να αντικαταστήσουμε την ποσότητα που θα εξατμιστεί με το βράσιμο.
Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και βράζουμε για 6 λεπτά. Αφήνουμε λίγη ώρα ώστε να σταματήσει ο βρασμός, αλλά δεν πρέπει να κρυώσει εντελώς.Ρίχνουμε το νερό στην παγοθήκη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσει θα έχουμε κρυστάλλινα παγάκια έτοιμα για το NEGRONI μας.