Keep cool… ψυχραιμία

Η φθινοπωρινή ισημερία σχεδόν ξεκίνησε κάνοντας τη μέρα και τη νύχτα να έχουν την ίδια διάρκεια. Μια ισορροπία της φύσης που συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή και δεν συνάδει καθόλου με την τωρινή έλλειψη αρμονίας της ζωής παγκοσμίως.
Το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται πως σαρώνει δημιουργώντας “κόκκινες” περιοχές από δω κι από κει και ίσως ένα δεύτερο lock down είναι στα σκαριά.
Ο Ιανός διπρόσωπος και φουριόζος εξάντλησε την επιθετικότητά του σαρώνοντας πόλεις, νησιά και χωριά. Λοιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί διαταράσσουν την πορεία του Ήλιου.

Τι ζούμε;

Ετοιμαζόμαστε ίσως!
Για μια νέα κατάσταση στον πλανήτη γη.
Η τομή του covid 19 έγινε και η ζωή μάς πάει σε άλλα άγνωστα μονοπάτια.
Προετοιμαζόμαστε με απορία.
Το μέλλον έχει πάντα την έκπληξη.
Ψυχραιμία και αισιοδοξία!

Τι να κάνουμε;

Σκέφτομαι, στην τελική, είμαστε μόνο άνθρωποι.
Δεν είμαστε θεοί.
Όταν βρεθούμε στα δύσκολα, δεν υπάρχουν κανόνες, βλέπεις και κάνεις. Και τότε σ’ απασχολεί μόνο αυτό. Το τώρα. Κάτι που δεν μας απασχολεί ποτέ άλλοτε. Μια ζωή ανατρέχουμε στα καλά ή τα λάθη του παρελθόντος, και στις ευχολογίες για το μέλλον.
Άντε πια! Με το παρόν τι θα γίνει ρε παιδιά;
Μην ξεχνάς ότι στην τελική δεν χρειάζεται να επιλύσεις τα πάντα ή να έχεις έτοιμη μια απάντηση για τα πάντα. Βάλε μια τελεία. Ξεκουράσου από τις σκέψεις. Διαλογίσου. Άφησε ένα κενό να γεμίσει το κεφάλι σου.
Χρησιμοποίησε κάθε σου αποτυχία σαν ένα μάθημα και σαν κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι ευγνώμων. Εδώ στάσου. Στην ευγνωμοσύνη.
Θα σε κάνει περισσότερο χαρούμενο και αισιόδοξο!

Μήπως  το παρακάνουμε;

Η ζωή είναι πολύ απλό πράγμα, μην την παίρνεις τόσο σοβαρά!
Απλά λέγε κάθε πρωί: ευχαριστώ.


 
 Κοτομπουκιές / στικς
με σουσάμι

Υλικά

800 γραμ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος)
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο
4 ασπράδια  χτυπημένα
1 1/2 φλ. τσαγιού σουσάμι
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τις κοτομπουκιές, κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μακρόστενες λωρίδες σε μέγεθος δαχτύλου.
Βάζουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μια σακούλα τροφίμων.
Τοποθετούμε τα ασπράδια σε βαθύ πιάτο, ελαφρώς χτυπημένα και ρίχνουμε ένα σφηνάκι ούζο.
Αναμειγνύουμε το σουσάμι με την παρμεζάνα σε ένα μπολ.
Στρώνουμε σε δίσκο αντικολλητικό χαρτί.
Αλευρώνουμε  τις λωρίδες  του κοτόπουλου.
Τινάζουμε καλά μια – μια και τη βουτάμε στο αυγό.
Αφήνουμε να στραγγίξει και τις κυλάμε στο σουσάμι με την παρμεζάνα.
Τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια.

Τοποθετούμε για 30΄ στο ψυγείο να σφίξει το πανάρισμα.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ρηχό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε το κοτόπουλο κι από τις δυο πλευρές (για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά).

Για ψήσιμο

Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και βάζουμε το ταψί να ζεσταθεί καλά. Λαδώνουμε με πινέλο και αραδιάζουμε τα στικς.
Ψήνουμε για 8΄-10΄ μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές και να ψηθεί καλά το κοτόπουλο 10-12 λεπτά.